Ljubavni napitak konačno postaje stvarnost! Rešiće vas svih muka u srcu! (FOTO) (GIF)
Foto: pexels.com

Da li češ ga probati?

Ljubavni napitak konačno postaje stvarnost! Rešiće vas svih muka u srcu! (FOTO) (GIF)

Kada ste već zaljubljeni u nekoga, emocije se vremenom mogu promeniti. Šta ako bi postojao način za oživljavanje ljubavi koja počinje da nestaje?
Objavljeno:

2 magične reči koje će naterati momka da se zauvek zaljubi u tebe! (FOTO) (GIF)

Kada se zaljubite u nekoga učinak na vaš mozak je jedinstven - počinje otpuštanje oksitocina i vazopresina što aktivira dopaminski sistem u mozgu. Doktor Anders Sandberg sa Univerziteta Oksford smatra da bi ljubavni napici koji dovode do toga da se neka osoba zaljubi u vas mogli postati stvarnost u narednoj deceniji.

Sandberg ističe da je potomstvo jedan od glavnih razloga zbog kog se ljudi zaljubljuju.

foto: giphy

- Za razliku od životinja naše potomstvo se ne može brinuti samo o sebi. Mladunče konja može da hoda samo nekoliko sati nakon što je rođeno. Sa evolucijske tačke gledišta roditelji ostaju zajedno da bi svojoj deci pružili što veću šansu za opstanak. Tada nastupa mehanizam vezivanja parova - rekao je Sandberg.

foto: pixabay.com

- Dopaminski sistem stvara osećaj povezanosti među partnerima. Dopamin se otpušta u frontalnom režnju mozga što dovodi do prepoznavanja osobe kao nekoga ko vam je blizak i nekoga pored koga biste trebali da ostanete -rekao je Sandberg.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.