Šta se krije iza najpoznatijeg poljupca na svetu? (FOTO)
Foto: profimedia

Mornar i medicinsa sestra

Šta se krije iza najpoznatijeg poljupca na svetu? (FOTO)

- Onda sam primetio sestru, stajala je u toj ogromnoj gomili. Fokusirao sam se na nju, i kao što sam se nadao, mornar je došao...
Objavljeno: 12:46h

Ova fotografija je privukla veliku pažnju tokom 20. veka, u početku je pogrešno shvaćena i tumačena je kao prikaz seksualnog zlostavljanja, a ne kao proslavljanje nečega.

Greta Zimer Fridman je bila zubni tehničar, a na Tajms Skveru gde se tada nalazila ju je vest o završetku rata jednostavno slomila. Džordž Mendosa, mornar sa fotografije, ju je tada prvi put video, okrenuo je oko sebe i poljubio.

foto: tumblr

- Nije to toliko bio poljubac, to je bilo slavlje. To nije bio romantičan događaj. - rekla je Greta Zimer Fridman kasnije u intervjuu za projekat ‚‚Istorija veterana"

- Hodao sam kroz gužvu na Dan pobede, u potrazi za fotografijama. Primetio sam da sa moje strane dolazi mornar. On je prilazio svakoj ženi i ljubio ih je sve - mlade devojke i starice, bez obzira na to kako su bile obučene i kako su izgledale.

Onda sam primetio sestru, stajala je u toj ogromnoj gomili. Fokusirao sam se na nju, i kao što sam se nadao, mornar je došao, uhvatio sestru, i sagnuo je da bi je poljubio jer je bila viša od njega. Da ova devojka nije bila medicinska sestra i da je bila obučena u tamnu odeću, ne bih imao ovu sliku. Kontrast između njene bele haljine i tamne uniforme mornara daje fotografiji taj dodatni utisak.- rekao je jednom prilikom Alfred Ajsentedt.

Bonus video:

7 trikova kojim žene uvek privuku pažnju muškaraca

Bez obzira na to kakve telesne adute ima, devojka će frajera uvek privući proverenim sitnim trikovima.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.