NOVO ISTRAŽIVANJE O SE*SU ĆE VAS ŠOKIRATI: Evo na šta muškarci teraju žene, a ni oni to NE RADE
Ilustracija, Foto: Printscreen

daje i savet

NOVO ISTRAŽIVANJE O SE*SU ĆE VAS ŠOKIRATI: Evo na šta muškarci teraju žene, a ni oni to NE RADE

Australijska ekspertkinja za seks i veze, Nađa Bokodi, kritikovala je ‘sebične’ muškarce koji očekuju seksualni čin koji nisu voljni da uzvrate – iako mnoge žene kažu da je to najbolji način da dožive orgazam.

Objavljeno: 19:43h

Prozvala je muškarce koji očekuju oralni seks od partnerke, a nemaju nameru da isto urade za njih. Nađa je istakla studiju objavljenu u The Canadian Journal of Human Sexuality.

Ovo istraživanje je pokazalo da dok je 63% muškaraca uživalo u oralnoj predigri tokom poslednjeg seksualnog odnosa, samo 44% žena je reklo isto. S obzirom na to da je više od polovne učesnika istraživanja reklo da im je oralno zadovoljavanje najpouzdaniji put do orgazma – rezultati su poražavajući.

Zašto postoji razlika?

Seks
foto: Profimedia

– Neformalna anketa među prijateljima otkrila je da su uobičajeni razlozi za uskraćivanje oralnog ‘to radim samo s devojkom’, ‘boli me vrat’ i ‘to jednostavno nije moja stvar’. Međutim, iste su žene rekle da su njihovi partneri i dalje očekivali oralni seks od njih – kaže Bokodi.

Ekspertkinja je dodala da važno ukazati da se, svaki put kada objavi nešto na društvenim medijima o ovom problemu, susreće s muškarcima koji se žale da žene imaju ‘odvratan miris ili ukus’ tamo dole, insistirajući da je to razlog zašto ne žele da i oni njima pruže to zadovoljstvo, objašnjava Nađa, a prenosi Dejli Star.

Bokodi ne razume otkud takvo razmišljanje. Opisuje takav stav kao uznemirujući i uobičajen pa objašnjava da to može da natera žene da se stide svojih vagina.

Takođe ovo omogućuje mnogim kompanijama da zarađuju na proizvodima za intimnu higijenu, koji su uglavnom namenjeni ženama, a ne muškarcima.

Seks
foto: Profimedia

– Iako postoji cela industrija usmerena na uveravanje žena da će njihove vagine biti vredne iste pažnje koju poklanjaju svojim partnerima samo kada su bez mirisa, dlaka i savršeno simetrične, stvarnost je da nema vaginalnih deformiteta ili epidemije neprijatnih mirisa – objašnjava Nađa.

Umesto problema u higijeni, ona veruje da je jaz u oralnom seksu rezultat ‘muškog seksualnog prava i lenjosti’.

Podelila je i savete za sve žene kojima njihovi partneri uskraćuju oralno zadovoljstvo.

– Odbacite taj sumnjivi vaginalni sapun koji vam zauzima dragoceni prostor pod tušem i rešite se svog sebičnog dečka – predlaže.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.