TAJNA POLJUPCA: Ako vaš dečko ne voli da se ljubi, posle ovoga nećete moći da ga ODVOJITE OD SEBE! (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

istraživanje

TAJNA POLJUPCA: Ako vaš dečko ne voli da se ljubi, posle ovoga nećete moći da ga ODVOJITE OD SEBE! (FOTO) (GIF)

Nekoliko papa je pokušalo zabraniti romantično ljubljenje, a 1312. Klement V. proglasio ga je smrtnim grehom. U to doba ljubljenje je bilo nepoznato u ostatku sveta, a u Afriku, Aziju i Okeaniju doneli su ga evropski misionari..
Objavljeno: 23:00h

U drevnim sanskritskim tekstovima koji datiraju hiljadu godina pre Hrista u epskoj poemi Mahabharati, nalazi se najstariji dokumentirani dokaz o ljubljenju. Istoričari veruju da je u to doba takva vrsta ljubljenja bila nepoznata u Evropi, i da ju je kasnije doneo Aleksandar Veliki.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nekoliko papa je pokušalo zabraniti romantično ljubljenje, a 1312. Klement V. proglasio ga je smrtnim grehom. U to doba ljubljenje je bilo nepoznato u ostatku sveta, a u Afriku, Aziju i Okeaniju doneli su ga evropski misionari.

Postavili smo nekoliko pitanja o ljubljenju novinaru uglednog časopisa Psychology Today, evo šta je on odgovorio.

foto: Giphy

Mnoge žene se žale da njihovi muževi ili ljubavnici ne pokazuju puno interesa za ljubljenje. Postoje li neki fiziološki ili psihološki razlozi koji bi mogli biti razlog takvog ponašanja?

Verovatno se uzroci kriju u banalizovanju fizičke intimnosti svodeći je prvenstveno na seksualni kontakt ili je stvar u izbegavanju izražavanja bliskosti, čemu se skloniji muškarci. Ako nas odmalena uče da je izražavanje emocija zapravo slabost i da to ne rade pravi muškarci, logično je da će mnogi odrasli muškarci imati problema s bilo kakvim izražavanjem emocija, a naravno i s građenjem intimnosti.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.