NIKAKO NE JEDITE OVU HRANU PRE VRELE AKCIJE! Uništićete odnos i ZGADIĆETE SE partneru za ceo život
Ilustracija, Foto: Profimedia

možda niste znali

NIKAKO NE JEDITE OVU HRANU PRE VRELE AKCIJE! Uništićete odnos i ZGADIĆETE SE partneru za ceo život

Poznavanje namirnica kojih se treba držati i onih na koje treba paziti pre nego što vas ulovi strast pod čaršafima može napraviti veliku razliku u tome kako izgleda vaš seks

Objavljeno:

Stručnjaci za seks otkrili su koje vrste hrane smanjuju seksualni nagon i one koje bi partnera mogle odvratiti od dolaska u vašu blizinu.

Salata i sirovo povrće

Iako je sirovo povrće dobro za zdravlje, takođe može biti teško probavljivo i zbog njega se možete osećati naduvano. Nikako nije jelo koje biste trebali konzumirati pre seksa.

– Poznavanje namirnica kojih se treba držati i onih na koje treba paziti pre nego što vas ulovi strast pod čaršafima može napraviti veliku razliku u tome kako izgleda vaš seks – objasnili su stručnjaci iz Love Honeyja.

Seks
foto: Profimedia

– Određeno lisnato povrće poput kupusa, brokolija i kelja sadrži rafinozu, šećer koji telo ne probavlja sve dok ga bakterije u crevima ne fermentišu. Ovaj proces proizvodi gas zbog kojeg ćete se osećati naduvano pa ćete puštati vetrove više nego obično – objasnili su.

Začinjena hrana

Začinjena hrana može biti dobar način za poticanje trudova – ali sigurno vam neće pomoći da zatrudnite.

Čak i ako se možete nositi s jakim začinima, oni i dalje stvaraju refluks kiseline, što znači da ćete se u spavaćoj ‘igrati s vatrom’, i to na više načina.

– Začinjeno jelo nije idealna uvertira u seks, stoga se klonite ljutih karija i jela. Ova jela imaju potencijal da vas poteraju na WC i to više puta, a to nikako nije zavodljivo ni seksi – kažu.

Beli luk

Ako planirate seks s partnerom, beli luk treba izbegavati ne samo zbog zadaha, već i zato što čak može uticati i na miris drugih telesnih tečnosti .

1 / 5 Foto: Printscreen/TikTok/ cravingsbychrissyteigen

Pasulj

Svi znamo staru rimu o pasulju – i to zato što se iza toga krije činjenica

– Telo teško probavlja pasulj jer sadrži molekule šećera, što rezultira gasovima – kažu stručnjaci.

– Najbolje je kloniti se svih vrsta mahunarki jer postoji ozbiljna šansa da tokom klinča s partnerom pustite i vetar – kažu i dodaju da se većina ljudi nakon što se najede mahunarki oseća tromo.

Gume za žvakanje i bombone s mentom

Ako ste na putu do nečije kuće, onda biste mogli pomisliti da će ubacivanje bombona s mentom ili žvakaće gume u usta povećati šanse za seksi provod.

Ali ne možete biti više u krivu, objasnili su stručnjaci: ‘Žvakanje bez gutanja stvara priliv vazduha koji će stvoriti gasove u vašoj probavi.’

– To onda dovodi do pojačanog puštanja vetrova i još više podrigivanja nego inače – objašnjavaju.

Umesto toga, ponesite četkicu za zube i dobro operite zube pre početka ‘akcije’.

Sir

Možda se čini romantičnim podeliti narezani sir na kockice i malo vina – ali to bi moglo stati na put vašim planovima za ostatak večeri.

– Na sir se treba posebno paziti, pogotovo ako vaše telo ne podnosi dobro laktozu – rekli su.

– Potencijalni problemi s želucem mogu biti pravi šok kad se preselite u spavaću sobu – dodaju.

Neke vrste sireva bi još mogle proći, ali definitivno se treba kloniti mocarele, svežeg sira i ricote ako planirate noć strasti piše britanski Sun.

(Espreso / The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.