OVA DOMAĆA REPLIKA JE NAJVIŠE PUTA IZGOVORENA MEĐU SRBIMA: Asocira na ONE STVARI i dobro je ZNATE (VIDEO)
Replike, Foto: Print Screen Youtube

setite se

OVA DOMAĆA REPLIKA JE NAJVIŠE PUTA IZGOVORENA MEĐU SRBIMA: Asocira na ONE STVARI i dobro je ZNATE (VIDEO)

Celokupna ljubavna scena između Slavka Štimca i Nede Arnerić nije uopšte trebalo da se nađe u filmu

Objavljeno: 13:26h

Replike iz domaćih filmova često koristimo u neformalnom govoru, da toga nismo ni svesni. Koristimo ih u neobičnim životnim situacijama, a sagovornik obično razume šta smo hteli da kažemo, ako je sa ovih prostora.

Predstavljamo vam najčuvenije replike iz srpskih filmova.

"Ko to tamo peva" je jedan od najlegendarnijih srpskih filmova, a skoro svaki Srbin je to remek delo barem jednom u životu pogledao. Kada govorimo o replikama koje svakodnevno koristimo, nemoguće je da se ne setite scene iz ovog filma.

Pored mnogobrojnih koje sigurno pamtite, izdvojićemo jednu, a to je "I tata bi sine", koju izgovara legenda srpske kinematografije, Pavle Vujisić. Kako je ranije naveo direktor fotografije, ova replika tj. celokupna ljubavna scena između Slavka Štimca i Nede Arnerić nije uopšte trebalo da se nađe u filmu. Ona je naknadno ubačena u ovo ostvarenje iz davne 1980. godine.

"ALA JE OPRAVIO, SVAKA MU ČAST"

Ova legendarna replika se našla u filmu "Maratonci trče počasni krug" , a pored nje često čujemo i replike: "laki je malo nervozan", "umro si pred sam kraj života", i slične.

"MESI, MESI, NEĆE NIŠTA DA TI ŠKODI"

Ovu zanimljivu repliku možete čuti samo u filmu "Varljivo leto ’68". Film je snimljen 1984. godine u režiji Gorana Paskaljevića. Maturanta, koji ocu zadaje nevolje glumi Slavko Štimac, a prilikom te čudne replike uhvaćen je u delikatnoj situaciji. Ovo je samo jedna od smešnih scena ovog filma, a ako želite možete ga pogledati i podsetiti se ostalih.

"DECO, JE L VOLITE BRZU VOŽNJU?"

Replika na koju često pomislimo kada sednemo za volan može se čuti u filmu "Mi nismo anđeli". Glavni likovi su Nikola Kojo i Mirka Vasiljević, a razne nezgode možete pratiti kroz nekoliko delova ovog zanimljivog filma.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.