SVE ŠTO SRBIJA NIJE Znate li zašto je Šri Lanka zemlja nasmejanih ljudi? Shvatićete odmah! (FOTO)
Foto: Promo

raj

SVE ŠTO SRBIJA NIJE Znate li zašto je Šri Lanka zemlja nasmejanih ljudi? Shvatićete odmah! (FOTO)

Zemlja najbliža raju
Objavljeno: 16:25h

Izlazimo na plažu, ogromna je, predivna, talasi su veliki, nema puno ljudi pa

uživamo. Kupanje ovde ne može da se svede pod ono što mi očekujemo. Na ostrvu su talasi ludo veliki, pa pokušavate da manevrišete sve vreme da vas ne obori i da ostanete na nogama… Plivanje je ovde samo za hrabre.

Ujutru krećemo ka Kandyu, drugom po veličini gradu na ostrvu. Kandy je simpatičan gradić, kolonijalnog stila. Okružuju ga brda a u sredini u

centru grada je jezero. Kandy će u narednim danima biti naše utočište odakle

ćemo odlaziti u obilazak svih bitnih punktova unutar ostrva.

Peradeniya botanička bašta koja se nalazi u gradu je jedna od najlepših koje sam posetila. Prostire se na 60 hektara i ima oko 4 000 različitih biljnih vrsta. Prekrasna avenija palmi, šuma šišmiša koji spavaju na granama drveća, tu i tamo neki proleti iznad naše glave, šuma bambusa, majmuni koji slobodno šetaju parkom. Po vrelom danu milina je šetati.

foto: promo

U aprilu, kada smo mi bili na Šri Lanki, monsuni su na istočnoj strani ostrva, zbog čega i posećujemo centralni i zapadni deo. Međutim, nismo znali da se tako lako i brzo pomeraju pa nas je jedan dan u Kandiyu zahvatio takav oblak monsunske kiše, da nismo mogli da verujemo da za sat vremena tolika količina vode može da padne sa neba.

foto: promo
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.