ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE! Umetnost i patnja idu rame uz rame, ali namerno - "MUČI UMETNIKA"!
Ilustracija, Foto: Profimedia, Ana Klikovac

čitajte danas!

ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE! Umetnost i patnja idu rame uz rame, ali namerno - "MUČI UMETNIKA"!

"Muči umetnika" donosi priču o mladom i talentovanom umetniku po imenu Vincent Spineti, čiji je život sačinjen od u bede i bola...

Objavljeno: 10:25h

Espreso danas preporučuje roman američkog autora Džoia Gobela pod nazivom ,,Muči umetnika" ( poznata takođe i kao ,,Vinsent" i ,,Torture the artist" na engleskom jeziku).

Tematika ovog romana će vas nesumnjivo šokirati, iznenaditi, ganuti i oduševiti u isto vreme! Da li ste spremni za novu književnu avanturu?

Torture the artist, Džoi Gobel
foto: Profimedia

,,Muči umetnika" donosi priču o mladom i talentovanom umetniku po imenu Vincent Spineti, čiji je život sačinjen od bede i bola.

Ilustracija naslovnice romana
Ilustracija naslovnice romanafoto: Profimedia

Ipak on se potpuno predaje svojoj umetnosti i ubrzo biva primećen od strane eksperimentalne organizacije Nova Renesansa koja sklapa tajni ugovor sa njegovom majkom u kome predlažu proces mučenja dečaka, bez njegove saglasnosti, kako bi ga inspirisali da nastavi da stvara i jednom zauvek potvrdili tvrdnju da najbolja umetnička stvaralaštva proizilaze iz najveće patnje.

Muči umetnika, Torture the artist, Džoi Gobel
foto: Ana Klikovac

Ne bi trebalo da išta menjaju, ali večeri u oči petka i subote su najgore. Najgore su jer je usamljenost uveličana. Jedino što možeš jeste da se nadaš da postoji neko tamo ko je baš kao ti, ali i ako postoji, ti nikada nećeš upoznati tu osobu jer ni ona ne izlazi.

Prekriven tamom, nesvestan razloga njegove nesreće, Vinsent nastavlja da stvara. Njegovi uspesi se ređaju i on brzo stiče zasluženu slavu, ali to mu ne donosi radost. Za njega ne postoji svetlo na kraju tunela i on ne može da shvati zašto.

...Ali ti imaš svoj posao. Oni ga nemaju. Kukavice su. Svi se jako plaše da budu sami. Potrebna je snaga da budeš sam i da prihvatiš samoću. Oni samo žele da se razmnožavaju, i to je njihova najveća briga te noći. Ti želiš tragediju. Atentat. Masakr. Zemljotres. Grad koji propada kroz zemlju. Nešto što će učiniti da se ljudi na televiziji osećaju isto kao i ti.

Hoće li ovaj izmučeni umetnik uspeti da se usprotivi mučiteljima i konačno pronađe istinsku sreću? Saznati ćete ako pročitate roman ,,Muči umetnika".

Bonus video:

05:41

BRZE VESTI 09.12.2021. 11-55

(Espreso/Ana Klikovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.