Prvi Hard Rock Cafe otvara se u Srbiji! Lud i nezaboravan provod koji ne smete propustiti!
Foto: Kerry Tasker

hard rock cafe

Prvi Hard Rock Cafe otvara se u Srbiji! Lud i nezaboravan provod koji ne smete propustiti!

Ukoliko ste dugo čekali ovaj trenutak, on je napokon došao
Objavljeno: 09:11h

Prvi Hard Rock Cafe otvara se u Srbiji i to u samom centru grada.

Ukoliko ste ljubitelj specifičnog koncepta dobropoznatog kafića - Hard Rock Cafe-a, stigla je vest da se on otvara i u Srbiji i to na mestu gde je nekada bio restoran Ruski car.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovaj svetski, uveliko poznati, ugostiteljski brend nalaziće se na adresi Obilićev Venac 29, gde se dugi niz godina (čak 122) nalazio jedan od simbola Beograda - kafana koja je dobila ime u čast ruskog vladara Aleksandra II Nikolajeviča Romanova.

foto: AP

Zbog značaja koji je uživala, ovu kafanu posećivali su mnogobrojne važne ličnosti tadašnjeg društva, kao što su lekari, advokati, političari, gradske face i svi koji su želeli da vide, ali i da budu viđeni.

Današnje zdanje sagrađeno je između 1922. i 1926. godine, kao spomenik kulture koji se nalazi pod zaštitom države pa su samim tim zabranjeni radovi na spoljašnjosti, ali i delu unutrašnjosti objekta.

foto: Beta

Međutim, originalni enterijer uništen je u rekonstrukciji početkom šezdesetih godina 20. veka kada je u ovom prostoru otvoren prvi restoran sa samousluživanjem - Zagreb. Do devedesetih godina Ugostiteljsko preduzeće Stari grad iznajmljivalo je prostor, da bi zatim novi vlasnik preuredio restoran i vratio mu stari naziv - Ruski car.

Posle Ruskog cara, restoran Vapiano je "zauzeo ovu teritoriju", ali u budućnosti će se ovde naći Hard Rock Cafe, poznat po specifičnom konceptu i ambijentu koja predstavlja kombinaciju paba i restorana gde posetioci mogu da kupe suvenire i rekvizite sa njihovim, prepoznatljivim logom, a ujedno i da slušaju kvalitetne tonove muzike.

(Espreso.co.rs/Gradnja.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.