ESPRESO NA SVETSKOJ PREMIJERI FILMA "NEČISTA KRV - GREH PREDAKA": Glumačka ekipa dočekana OVACIJAMA! (FOTO, VIDEO)
Ekipa filma "Nečista krv - greh predaka", Foto: Espreso

PREMIJERA

ESPRESO NA SVETSKOJ PREMIJERI FILMA "NEČISTA KRV - GREH PREDAKA": Glumačka ekipa dočekana OVACIJAMA! (FOTO, VIDEO)

U filmu igraju i Feđa Štukan, Tim Sejfi, Aleksandar Ristovski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin i drugi

Objavljeno: 10:06h

Film "Nečista krv - greh predaka" sinoć je imao svetsku premijeru na Festivalu evropskog filma, a publika na Letnjoj pozornici Palića nagradila ga je gromoglasnim aplauzima.

Reditelj Milutin Petrović za Espreso otkrio je put do izgubljenog scenarija Voje Nanovića, a potom istakao da je ubrzo shvatio da se radi o najboljem scenariju.

Dragan Bjelogrlić pred samu premijeru otkrio je da je uloga Hadži Trifuna došla u pravo vreme i da mu je jedna od najinspirativnijih koje je igrao.

- Bio sam impresioniran koliko su ženski likovi jaki, i shvatio sam koliko je Bora Stanković imao neuobičajeno snažne ženske likove za vreme o kojem piše- rekao je glumac i pohvalio kostime smatrajući da su jedni od najkvalitetnijih.

- Topla atmosfera je dolazila od reditelja koji je sa svima pronašao zajednički jezik, da teški uslovi snimanja prolaze onako kako najviše volimo- rekao je Bjelogrlić.

Katarina Radivojević u ulozi snajke Hadži Trifuna, Cone istakla je da je ta uloga drugačija od svih koje je do sada igrala.

Nela Mihailović za Espreso istakla je da joj je bila velika čast oživeti lik Bore Stankovića, kao i da je uživala u ulozi Kate, Hadži Trifunove žene.

Nakon završene projekcije filma, članovi filmske ekipe, na čelu sa rediteljem, poklonili su se publici.

Aplauzima su nagrađeni i producentkinja Snežana Van Huvelingen. kompozitor Aleksandar Ranđelović i kostimografkinja Marina Medenica, a za kraj večeri filmska ekipa uslikala je i selfi sa prisutnim gledaocima.

1 / 14 Foto: Espreso

U filmu još igraju i Feđa Štukan, Tim Sejfi, Aleksandar Ristovski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin i drugi.

"Nečista krv - greh predaka" prati priču o Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji polovinom 19. veka pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju. Muke mu stvaraju ne samo turski begovi već i članovi porodice, dok donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke.

Scenario za film, koji je kasnije i izgubljen, nastao je po motivima dela Bore Stankovića (1876-1927), a napisao ga je svojevremeno reditelj Vojslav Nanović (1922-1983). Do rukopisa je došao reditelj Milutin Petrović, a adaptirala ga je Milena Marković.

Beogradska premijera očekuje se 24. avgusta, a u redovno bioskopsko prikazivanje film kreće 26. avgusta u Srbiji, Bosni i Hercegovini i dalje.

(Espreso/ Vanja P.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.