Žurka povodom 30 godina od osnivanja naše TECHNO scene!
Foto: Promo

Techno

Žurka povodom 30 godina od osnivanja naše TECHNO scene!

Boža Podunavac je jedan od ključnih učesnika u stvaranju naše klupske i tehno scene
Objavljeno:

U klubu Drugstore, jedan od tvoraca naše klupske underground elektronske scene, Dj Boža Podunavac će 12. novembra proslaviti 30 godina rada.

Davne 1986. godine, karijeru Dj-a započeo je u vreme disco i new wave ere, a ploče je vrteo u većini klubova u Beogradu: “Klub 54”, “Mašinac”, “Amadeus”, “Luv”, “Nana”, "ZOO”…

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Promo

- Te 1986. sam došao u kontakt sa Draganom Kozlicom, koji je bio napoznatiji DJ tog vremena. Dok nisam došao do njega i počeo da učim zanat, nisam ni znao šta to uopšte podrazumeva biti didžej. Pre Kozlice sam upoznao jednog momka koji je imao piratsku radio stanicu, pa smo on i ja imali emisiju koju smo povremeno emitovali. U jednom momentu su nas čak i uhapsili i zaplenili nam opremu, pa smo mi opet posle toga sve organizovali. Za to je čuo Robert Klajn, koji me je pozvao u "Ritam Srca" i Studio B. U to vreme sam već završio zanat kod Kozlice i počeo samostalnu dj karijeru. Od dvadesete sam ušao profesionalno u to, ali u početku samo kao učenik i šegrt. Prvi nastup sam imao 1987. godine - kaže Boža.

Boža će nastupiti sa nekoliko kolega u revijalnoj klupskoj večeri u savremenom hramu elektronske muzike, klubu Dragstore.

foto: Promo

Gosti koji će nastupati te večeri su Nemanja Stanimirović, Dragan Kozlica, Gordan Paunović, Vlada Janjić, Dejan Milićević, Speedy, Mirko Lazarević, Luka Petrović i Bojan Vukmirović.

Te večeri, Boža će puštati pola sata muzike koja ga vezuje i asocira na gosta, a nakon toga će Božin gost, u svakom satu jedan, predstaviti publici svoj izbor muzike pripremljen za tu priliku. Biće to sentimentalno, ali eklektičko muzičko putovanje kroz vreme.

foto: Promo

Podršku je radio skoro svim stranim Dj-evima koji su gostovali kod nas, a među njima su Jeff Mills, Dave Clarke, Richie Hawtin, Derick May, Kevin Saunderson, Christian Smith, Derrick Carter, Charles Siegling, Oscar Mulero, Armand Van Helden, Laurent Garnier, Dave Angel, Green Velvet, John Aquaviva, Trevor Rockcliffe, Slam, DJ Hell, DJ Misjah, Chris Liebing, Umek, Jamie Anderson, Marco Carola, Deetron, itd…

Svoj pečat dao je kultnom radiju B92 kao jedan od osnivača, a kao deo projekta Kozmik u Srbiju je doveo mnoge strane Dj-eve koje su naši klaberi prvi put imali priliku da slušaju uživo.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.