SVE SRPKINJE SU UZDISALE ZA NJIM PRE 30 GODINA, a pogledajte kako DANAS IZGLEDA! (FOTO)
Udo je bio lep, zgodan i nestašan sin šefa čuvene klinike, slavnog doktora Klausa Brinkmana, Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs, Profimedia

heroji osamdesetih

SVE SRPKINJE SU UZDISALE ZA NJIM PRE 30 GODINA, a pogledajte kako DANAS IZGLEDA! (FOTO)

Serija je emitovana u Nemačkoj u periodu od 1985. i 1989. godine

Objavljeno:

Ako ste bili dovoljno stari da sedite kraj televizora u gluvi noćni sat krajem osamdesetih onda vam je sigurno poznata ova njuška.

Klinika Švarcvald
foto: Printscreen

Reč je, naime, o popularnom nemačkom glumcu Saši Henu koji se proslavio, naročito u bivšoj Jugoslaviji, ulogom mladog doktora Uda Brinkmana u megapopularnoj seriji "Klinika Švarcvald".

Noćni program u okviru kojeg je ova serija emitovana, a radilo se o programu iz studija TV Sarajevo - I noć i dan - bio je idealan za nas koji smo taman počeli da izlazimo noću i ostajemo duže napolju, da se malo razonodimo pred spavanje. Niko normalan ne bi gledao intrige na nemačkoj klinici u Švarcvaldu, ali priroda je bila fenomenalna, a onda bi se zakačili za radnju i malo-pomalo upadali u priču o ocu i sinu doktorima koji spašavaju živote brđana i osvajaju srca medicinskih sestara i ostalih "planinskih žena". Mnogi kažu da je ova serija bila još bolja nakon džointa, mada vam ne mogu to potvrditi jer takvo iskustvo nemam.

Kada je bio dr. Udo Brinkman u "Klinici Švarcvald", postao je omiljeni zet nemačkih majki, a, kasnije, kao ginekolog Mertin ta ljubav se još više povećala. Čovek se specijalizovao za uloge u belom mantilu.

Udo je bio lep, zgodnan i nestašan sin šefa čuvene klinike, slavnog doktora Klausa Brinkmana, koji je u to vreme bio san mnogih sredovečnih žena u SFRJ, koje su gorko žalile što njihovi muževi nisu više kao doktor Brinkman - pametan, odmeren, džentlmen, uspešan, lekar... Moja baba je seckala njegove fotografije iz "TV revije" i lepila ih u kolaž u kuhinji. Klasu je bio savršen muškarac, koji je, nakon silnih peripetija, u pomenutoj seriji oženio medicinsku sestru iz bolnice kojom je upravljao - Kristu, poznatu i kao švesta Krista.

1 / 4 Foto: Profimedia

Serija je emitovana u Nemačkoj u periodu od 1985. i 1989. godine, a u to vreme Saša Hen je bio glavna zvezda postera iz časopisa "Bravo", koje su tinejdžerke lepile po zidovima svojih soba.

- Ako vas smatraju seks simbolom, tada kao mladić tako počinjete da razmišljate. Oduševljeni ste kada „Bravo“ objavi vaše poster i znate da visite u milion devojačkih soba. Ali u to vreme nisam u tome svesno uživao ni sekunde. Kao mlada osoba bio sam prebrz. Nisam imao vremena da sedim kod kuće i mislim: "Ja sam seks simbol, ja sam najveći“ - ispričao je Saša u jednom intervjuu.

saša hen
foto: Profimedia

Iako su mu predviđali sjajnu karijeru, Hen je ostao upamćen kao TV glumac, serijski zavodnik, tako da dalje od ove uloge nikad nije ni otišao. Nakon "Klinike Švarcvald" ostvario je i ulogu u seriji o posadi kruzera - "Das Traumschiff".

U jednom intervjuu je konstatovao da je za njega žena privlačna samo ako je "stvarna, prirodna i nije dosadna".

saša hen
foto: Profimedia

Godinama živi sa devojkom Glorijom Kras u bavarskom gradu Mitergars i u potpunosti uživa u mirnom životu.

"Živeo sam u velikom gradu 27 godina, a ovde imam svoj mir. Tu nema ničeg bezličnog, možete da popričate s ljudima dok kupujete u prodavnici", ispričao je Saša Hen.

Saša sa devojokom Glorijom
Saša sa devojokom Glorijomfoto: Profimedia

Nekad je važio za najlepšeg glumca, pa je zanimljivo videti i kako danas izgleda.

Ovo je Saša Hen, ljubimac žena, kao pomalo ostareli kauboj. Kako vam se sviđa?

saša hen
foto: Profimedia

Bonus video:

00:06

Ana Grozdanović , kutak u kući

(Espreso/D.Katalina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.