Hej, svi vi koji volite umetnost: Morate da upoznate buduće filmske mađioničare! (FOTO)
Foto: facebook/

interakcija dobrih energija

Hej, svi vi koji volite umetnost: Morate da upoznate buduće filmske mađioničare! (FOTO)

Filmovi snimljeni tokom kampa biće premijerno prikazani 30. avgusta u Velikoj sali Doma omladine Beograda, a nakon toga u gradovima partnerima i u zemljama iz kojih učesnici dolaze.
Objavljeno:

Svi vi koji volite umetnost, Pozivamo vas da prisustvujete premijeroj projekciji dokumentarnih filmova snimljenih tokom 11. Međunarodnog studentskog filmskog kampa Interakcija 2016, u organizaciji Nezavisnog filmskog centra Filmart koja će biti održana u utorak 30. avgusta 2016. godine u 21h, u Velikoj Sali Doma omladine Beograda.

Tokom tronedeljnog boravka u zapadnom delu Srbije, studenti filmskih smerova iz svih krajeva sveta snimaju dokumentarne filmove na zadatu temu. Pored pravljenja filmova, festival organizuje propratne aktivnosti, uključujući prikazivanje snimljenih filmova, muzičke i sportske događaje. Festival je do sada imao 189 učesnika iz 47 zemalja i 86 filmskih škola. Snimljeno je 38 filmova, od kojih je njih 9 osvojilo 12 nagrada na različitim svetskim festivalima. Nezavini filmski centar “Filmart” kroz ovaj kamp podržava filmsku kreativnost mladih i naročito pospešuje razvoj i produkciju dokumentarnog filma. Uz to, festival podržava multikulturalnost i razmenu iskustava između studenata sa filmskih akademija iz celog sveta.

iz ove dobre saradnje i druzenja nastala su tri zanimljiva dokumentarca. U produkciji filmova učestvovalo je 15 studenata produkcije, režije, kamere, montaže i dizajna zvuka iz 12 zemalja, pod supervizijom profesora.

Prikazivanje i analize odabranih filmova su takođe deo programa.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.