SAŠA BARON KOEN DONIRAO 100 HILJADA DOLARA CRNOJ GLUMICI KOJA JE IGRALA DADILJU U FILMU BORAT 2
Foto: Snimak ekrana

u velikom stilu

SAŠA BARON KOEN DONIRAO 100 HILJADA DOLARA CRNOJ GLUMICI KOJA JE IGRALA DADILJU U FILMU BORAT 2

Saša Baron Koen umirio je svoju savest na način kako to slavne ličnosti najčešće rade.

Objavljeno: 15:25h

Nakon početka prikazivanja filma "Borat: nastavak filma", oglasila se Dženajs Džons (Jeanise Jones), glumica koja je tumačila epizodnu ulogu dadilje u ovom filmu. Ona je javno izrazila negodovanje jer joj niko iz produkcijskog tima nije rekao da se radi o satiri, te da se oseća neprijatno jer je pravila budalu od sebe za jako malo novca, budući da je ozbiljno shvatila nameru maloletne Tutar Sagdijeve (Marija Bakalova) da ode na plastičnu operaciju za povećanje grudi.

Dženajs Džons dobila je 3 hiljade dolara za ulogu dadilje. Njenu neobaveštenost (epskih razmera, jer prvi film o Boratu bio je globalni hit, Boratov šou "Who is America" je takođe enormno popularan, a Saša Baron Koen je veoma poznata ličnost) produkcijski tim je očigledno zloupotrebio kao takozvanu "produkcijsku vrednost" - spontano nastalu činjenicu koja doprinosi kvalitetu dela.

Nakon toga, pastor Derek Skobi (Derrick Scobey), sveštenik crkve kojoj pripada Dženajs Džons, pokrenuo je kampanju na platformi GoFundMe za sakupljanje pomoći za Dženajs Džons i napisao je sledeći tekst:

“Molim da razmislite o tome da se zahvalite Dženajs na opipljiv način,” piše na GoFundMe stranici. “Ona je ostala nezaposlena zbog pandemije Kovida. Pre toga, radila je trideset dve godine godine na istom poslu! Ona je vernica. Molim Vas da pošaljete prilog prosto da biste joj rekli "hvala" jer je bila “moralni kompas i svetlo koje sija u mraku” u ovom filmu. Bio bih nemaran ako ne bih zahvalio Saši Baronu Koenu i producentkinji Moniki Levinson što su angažovali Dženajs za ovu ulogu.”

Za vrlo kratko vreme, ova kampanja sakupila je 132 hiljade dolara, a juče je i Saša Baron Koen uplatio 100 hiljada dolara. Pastor Skobi zamolio je Koena za dozvolu da njegovu donaciju preraspodeli ostalim ljudima u Ebenezer parohiji Baptističke crkve u Oklahoma Sitiju kojima je pomoć neophodna, a poznati glumac se složio sa tim predlogom, pošto je za Dženajs Džons već sakupljeno i više novca od onoga čemu su se nadali.

Bonus video:

espreso.co.rs/deadline.com


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.