KRALJEVSTVO IZLAZEĆEG MESECA (Moonrise Kingdom, Ves Anderson 2012)
Foto: Imdb

FILM DANA

KRALJEVSTVO IZLAZEĆEG MESECA (Moonrise Kingdom, Ves Anderson 2012)

Veorovatno najlepši film Vesa Andersona, i svakako najživotniji i najtopliji u njegovom opusu.

Objavljeno: 14:50h

Poetični film u kom su do izražaja došle sve najlepše osobine estetike Vesa Andersona. Dirljiva priča o odrastanju dvoje problematične dece, dečaka i devojčice koji se teško uklapaju u svoje sredine i kao da su predodređeni da se zaljube jedno u drugo.

Izviđački kamp na izmišljenom ostrvu Nju Penzans (u stvarnosti, film je snimljen na ostrvu Prudens, u državi Rod Ajlend, na severu istočne obale SAD) suočava se sa teškom krizom - jedan dečak izviđač je odlučio da podnese ostavku na članstvo u izviđačima i da samovoljno napusti kamp, ili pobegne, kako je kome drago. Reč je o najnepopularnijem dečaku u kampu, koji se svima ostalima popeo na glavu, a ponekome je i razbio nos u tuči. Kreće potera za njim koja će na svetlost dana izneti neke neprijatne tajne o stanovnicima ostrva, ali i o socijalnoj politici SAD.

Uzbudljiva avantura u kojoj je ponekoga udario grom, a neko drugi je dobio ubod makazama u slabinu, a neko je i doživeo svoj prvi poljubac i zajedničko bekstvo sa devojčicom svojih snova sklapaju se u veoma lepo i toplo ispripovedanu priču o ljubavi i neprilagođenosti, ali pre svega o ljubavi.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.