IVAN ST. RIZINGER OBJAVIO KNJIGU ''JUGOSLOVEN K.'' o YU rok sceni sa početka devedestih godina
Foto: Privatna arhiva/Take it or Leave It/Espreso

knjiga intervjua

IVAN ST. RIZINGER OBJAVIO KNJIGU ''JUGOSLOVEN K.'' o YU rok sceni sa početka devedestih godina

Razgovori su vremenski poredjani od Bruna Langera (Atomsko sklonište), Bore Djordjevića (Riblja čorba), Dina Dvornika, Ramba Amadeusa do jedinstvene Margite Stefanović (EKV) sa kojom je intervju uradjen sredinom 1992. godine.

Objavljeno: 12:24h

Rok novinar i pesnik Ivan St. Rizinger objavio je svoju novu knjigu "Jugosloven K. (Hronika odustajanja 1990-1992), sačinjenu od intervjua sa nekim od najvećih imena rok-scene SFRJ.

"Razgovori su vremenski poredjani od Bruna Langera (Atomsko sklonište), Bore Djordjevića (Riblja čorba), Dina Dvornika, Ramba Amadeusa do jedinstvene Margite Stefanović (EKV) sa kojom je intervju uradjen sredinom 1992. godine. Ukupno dvadeset odabranih intervjua, sa bitnim akterima YU rok i pop scene sa kraja osamdesetih godina, spakovano je u 220 strana", objašnjava Ivan St. Rizinger.

Rizinger se novinarstvom bavi više od trideset godina, a pisao je za skoro sve značajnije muzičke časopise u Srbiji i godinama uređivao muzičke emisije na Radio Kruševcu.

Autor naslovne strane i ilustracija u knjizi je poznati sarajevski crtač i muzičar Berin Tuzlić.

Pogovor je delo pisca, muzičara i urednika izdanja Gorana Šobića Sirana, a knjigu "Jugosloven K." objavila je izdavačka kuća "Take It Or Leave Books", književni ogranak najstarije srpske nezavisne izdavačke kuće sličnog naziva.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.