Otvoren ogranak italijanske producentske kuće u Novom Sadu
Foto: Promo

film

Otvoren ogranak italijanske producentske kuće u Novom Sadu

Ogranak produkcijskog studija lervolino Studios d.o.o. za izradu kratkih animiranih filmova, koji su zajedno osnovali direktor producentske kompanije lervolino Entertainment Andrea Jervolino i glumac Miloš Biković, otvoren je danas u Novom Sadu.

Objavljeno: 23:57h

Osnivač Andrea Jervolino rekao je da su Novi Sad i Srbija veoma pogodni za ovakav studio, te da će im u fokusu rada biti pre svega kratke animirane forme.

Memorandumom o razumevanju koji je u junu ove godine potpisan sa Ministarstvom privrede Srbije predviđeno je da producentska kuća iz Italije u ovaj projekat uloži najmanje 8,5 miliona evra i zaposli 580 visoko kvalifikovanih stručnjaka.

Glumac Miloš Biković ocenio je da je vrlo važno to što je jedan producent, poput Andree Jervolina i jedna takva međunarodna internacionalna kompanija, sa takvom vidljivošću, došla u Srbiju da investira.

"Važno je zato što je to signal celoj holivudskoj industriji i svim ljudima sa kojima se on (Jervolino) susreće, a to su sve holivudske zvezde i holivudski producenti i striming platforme, televizije, mediji, to je jasan signal da je ova zemlja, u kojoj postoji talenat, koja je bezbedna i to je jedan deo imidža na kojem treba da radimo i zato sam jako zahvalan Andrei na poverenju", rekao je Biković.

On kaže da je osnova desetogodišnjeg plana kratak animirani sadržaj do pet minuta, za striming platforme.

Najavio je da će studio u Novom Sadu raditi pre svega na osnovu franšize filma "Arktički psi", producenta Andree Jervolina, razvijati te likove i uraditi sedam do devet serijala, do pet minuta.

Kasnije će, naveo je Biković, razvijati "i naše teme i druge itnelektualne svojine, koje će možda biti zasnovane na srpskoj mitologiji i istoriji", te da je najvažnije da će "naši ljudi imati priliku da stvaraju sadržaj za međunarodne platforme".

"Imaćemo sve, od scenarija preko stori borda, dva i tri d animatora, onih koji razvijaju karaktere, rekvizitu, okruženje, osvetljenje u animaciji. Mi još nemamo ni tu granu industrije razvijenu u Srbiji, radićemo od pre do post produkcije", najavio je Biković.

Bonus video:

espreso.co.rs/rtv.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.