Otvoren Nišville - najbolji džez festival Balkana sada samo u online varijanti
Foto: Promo Nišville

festival

Otvoren Nišville - najbolji džez festival Balkana sada samo u online varijanti

Direktor Nišvila Ivan Blagojević danas je ispred Džez muzeja u niškoj Tvrđavi otvorio Nišville 2020 online koji će se od danas do nedelje 16. avgusta održavati na Letnjoj pozornici - bez prisustva publike, ali uz live stream.

Objavljeno: 18:19h

Predstavljen je i Nišville Jazzcycle - jedinstveno vozilo na pedale za sedam muzičara, sa kojeg su niški džezeri izveli program džez standarada.

Umesto tradicionalnog presecanja vrpce, Blagojević je otvorio ovo specifično festivalsko izdanje presecanjem lubenice, uz prigodne zvuke velikog džez hita Herbija Henkoka "Watermelon Man".

"Ovom prilikom podsećamo na neka davna vremena i ovaj performans danas je naš omaž svim manifestacijama koje su morale da budu otkazane i svim muzičarima koji ne mogu da se bave svojim poslom", rekao je Blagojević i izrazio nadu da će se drugi deo Nišville festivala ipak održati pred publikom od 17. do 20. septembra.

Dvadesetak koncerata pratećeg i glavnog festivalskog programa i nekoliko pozorišnih predstava održaće se na Letnjoj pozornici u Tvrđavi u Nišu, a moći će uživo da se prate putem linka http://nisville.com/live-stream/

Bonus video:

espreso.co.rs/tanjug


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.