Zovu se Srbi, a žive i rade usred Zagreba: Ovaj bend je prst u oko celoj Hrvatskoj! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Facebook/ Srbi

punk`s not dead

Zovu se Srbi, a žive i rade usred Zagreba: Ovaj bend je prst u oko celoj Hrvatskoj! (VIDEO)

Zagrebački pank-rok sastav nazvao je svoj bend po svojim susedima, a jedan od njihovih najve'ih hitova je pesma "Srbi su moji prijatelji"
Objavljeno: 17:54h

Pank je provokacija, a nema veće provokacije za Hrvata od spominjanja Srba i obratno. Zato se u Zagrebu pojavio jedan pank-rok bend koji samim svojim nazivom postiže nešto za šta se muzičari muče godinama - provociranje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tri devojke (jedna od njih se samo oseća tako) okupile su se u centru Hrvatske i osnovale bend. Svom bendu naziv su dale "Srbi". Iako i same tvrde da ih nacionalizam ne zanima i da se ne interesuju ko je koje veroispovesti ili nacionalne pripadnosti, ove devojke uspele su da isprovociraju svoje sugnarodnike.

Intervju, bend Herz: Treba imati herca za RnR u Srbiji, a mi smo mu izašli na crtu! (FOTO) (VIDEO)

Sam naziv benda, kako su one u jednom intervjuu navele, slučajan je odabri. Isto bi bilo da se zovu "Kupus", samo što bi tada ljudi možda obratili malo više pažnje na njihovu muziku, a malo manje pažnje na samo ime.

Pre skoro 4 meseca "Srbi" su izdali debitantski album, a ono što se našlo na naslovnici ovog albuma, zbunilo je mnoge Hrvate.

Album nosi naziv "Raj". Ima benda ispisano je na glagoljici, a na naslovnici se nalazi mapa Hrvatske iscrtana kredom preko koje piše "Raj", dok se u desnom uglu naslovnice nalazi natpis "Pank ploča".

Kakva anarhija!

Ovo je sigurno najprovokativniji potez na hrvatskoj pank sceni u poslednjih nekoliko godina. Šta su dame želele da poruče ovom naslovnicom, nije sigurno, ali efekat koji su njome postigle obezbediće im da se za njih čuje kako u rodnoj im zemlji, tako i van nje.

Malo je društveno angažovane muzike u današnje vreme na našim prostorima, a bend "Srbi", ne samo svojim nazivom, nego i svojim pesmama povećava broj bendova koji se bave društvenom kritikom.

Iako imaju nekoliko fantastičnih pesama, jedna nam je baš zapala za uho.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.