Svojim forama zasmejavali su sve: Gde su i šta rade momci iz Top liste nadrealista (FOTO)
Foto: Printskrin/Youtube/Top Lista Nadrealista & Slozna Braca

davno beše

Svojim forama zasmejavali su sve: Gde su i šta rade momci iz Top liste nadrealista (FOTO)

Neki su ostali da žive u Sarajevu, neki su rasuti po svetu, a neki nažalost nisu više među živima
Objavljeno: 17:58h

Zenit Đozić (rođen 8. 10. 1961. u Bugojnu) humorista, televizijski producent i nekadašnji bubnjar sarajevske grupe Zabranjeno pušenje. Bio je idejni tvorac Novog primitivizma zajedno sa Neletom, Sejom, Elvisom i ostalim "novim primitivcima". Takođe, igrao je zapaženiju ulogu u popularnoj Top Listi Nadrealista. Tokom rata u Bosni i Hercegovini bio je u Sarajevu, gde je zajedno sa Sejom Sexonom, Elvisom i ostalima snimao ratne Nadrealiste. Nakon rata završio je akademiju scenskih umetnosti u Sarajevu, nakon čega je magistrirao televizijsku produkciju u Londonu. Trenutno radi kao televizijski producent u Sarajevu.

Kakve pevaljke, kakve folkerke: Kad se Nele Karajlić popne na sto, onda sve pršti (FOTO)

foto: Printskrin/Youtube/FK Željezničar

Branko Đurić, poznat i kao Đuro (rođen 28. 5. 1962. u Sarajevu) jedan je od najprepoznatljivijih bosanskih glumaca - komičara, režisera i dramskih pisaca. Završio je Akademiju za glumu u Sarajevu 1988. godine. Stekao je slavu u nezaboravnim humorističkim serijama Top Lista Nadrealista koja se prikazivala od 1984. do početka devedesetih godina. Svoj talenat je iskazao i u muzici, kao pevač i svirač u sarajevskoj grupi Bombaj štampa.

foto: Boško Karanović

Početkom rata napušta rodno Sarajevo i odlazi u Sloveniju gde radi u pozorištu, na televiziji i na filmu. Njegov režiserski prvenac, "Kajmak i marmelada", postigao je ogroman uspeh u Sloveniji.

Godine 2004. na sceni Pozorišta mladih u Sarajevu premijerno je izvedena predstava "Šta ćemo sad", prema njegovom tekstu.

Živi i radi u Ljubljani, Slovenija. Supruga mu je Tanja Ribič, glumica.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.