Rege & rep kod Doma: Besne gliste na čuvenom Zidiću (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo

tradicija

Rege & rep kod Doma: Besne gliste na čuvenom Zidiću (FOTO) (VIDEO)

Koncerti na Zidiću i ove godine privlače veliku pažnju publike, posetilaca Beograda, ali i prolaznika koji sa interesovanjem zastanu da čuju nove, mlade bendove koji svakog petka i subote sviraju na popularnoj letnjoj sceni Doma omladine Beograda - Platou Milana Mladenovića.
Objavljeno:

Ove subote, 23. jula od 20 časova nastupa sastav Besne Gliste, koji kao osnovu svog muzičkog izraza definiše rege-rep, ali uz izražajne ska, rok, dab i hard kor deonice, što ih čini upečatljivim i prepoznatljivim.U susret predstojećem nastupu na Zidiću, popričali smo sa članovima benda o njihovoj muzici i daljim planovima.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

foto: Promo

Počeli ste sa radom 2010. godine – šta se izdešavalo za ovih 6 godina sa bendom, šta možete da izdvojite kao najveće uspehe? Da li se postava benda menjala i ko je čini?

BESNE GLISTE: U prvom periodu rada benda tražili smo svoj zvuk i nastojali ka tome da izgradimo svoj stil, kako smo mi rasli i sazrevali, tako je sazrevala i muzika. Od samog početka bavili smo se isključivo autorskim radom, stvarali muziku i usavršavali je. U veoma ranoj fazi smo počeli da nastupamo po beogradskim klubovima, sa povremenim izlascima iz grada i zemlje. U prve dve godine rada benda dolazilo je do promena u sastavu, i kada su se kockice sklopile počeli smo sa studijskim radom. Nakon nekoliko demo snimaka, koji su imali dobar odziv publike, pozvani smo da učestvujemo na “BIGZ Komplikaciji”, gde se pojavljujemo sa pesmom “Armija Piona”. U narednom periodu dešavaju se brojni nastupi, kao i širenje postave - bend dobija duvačku sekciju koja daje novu dimenziju i bitno menja naš zvuk. U proteklih šest godina najviše smo ponosni prvenstveno na jedinstvo našeg benda, koje je osnova za naše stvaralaštvo i daje nam inspiraciju i motivaciju. Ponosni smo na to što ljudi prepoznaju naš stil i što se krug naše publike postepeno, ali sigurno širi. Ne treba izostaviti i nekolicinu odličnih nastupa, sa velikim imenima domaće rokenrol scene, dosta solo koncerata, kao i svirke sa prijateljskim bendovima kao što su White City Massive, Dingospo Dali, The Socks, Quarterbuzz, Nesvrstani i mnogi drugi. Ipak, ono što je krunisalo svih šest godina postojanja, rada i truda benda jeste naš prvi album – ZugZwang.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.