Stiv Džons (Sex Pistols) snimio celi album "Never Mind The Bollocks" na pojačalu ukradenom od Boba Marlija
Stiv Džons na snimanju, sa ukradenim pojačalom Fender Twin Reverb, Foto: Printscreen

iskreno

Stiv Džons (Sex Pistols) snimio celi album "Never Mind The Bollocks" na pojačalu ukradenom od Boba Marlija

U svojoj autorskoj emisiji na radiju Stiv Džon otkrio je pikantne detalje o svojoj kleptomanskoj prošlosti

Objavljeno: 11:39h

U svojoj autorskoj emisiji Jonesy's Jukebox na radiju KLOS 95.5, Stiv Džons (Steve Jones) , gitarista Sex Pistolsa, poznat i po saradnji sa Igi Popom (celi album Instinct i hit Cold Metal su Džonsovi autorski radovi), Siouxie and The Banshees, Joan Jett, Megadeth, Duran Duran i mnogim drugim, govori o tome kako su Sex Pistolsi formirani 1975 u Londonu istog dana kada je ukradena oprema Boba Marlija.

U toj emisiji Džons je govorio o tome da je u to vreme bio pravi kleptoman i da je naročito voleo da krade muzičku opremu. Tako je kad mu se ukazala prilika ukrao neke komade opreme od tadašnjeg bubnjara Dejvida Bouvija, Vudija Vudmensija (Mick Woody Woodmansey).

Kada je upitan “Da li si ukrao i nešto od opreme Boba Marlija?”, on je odgovorio:

“To nije sasvim tačno, ali je donekle istina. Prava priča je to da je u pitanju bio bend koji je bio predgrupa Boba Marlija, neki rege bend. Nemam pojma kako se taj bend zvao ali sećam se da sam kupio pojačalo Fender Twin Reverb od njih. To je pojačalo kojim sam snimio skoro celi album ‘Never Mind the Bollocks,’ 1977.”

Inače, Fender Twin Reverb pojačalo je simbol čistog, mekog i toplog zvuka džez gitare, ali je ujedno i prvo pojačalo na kome je nastao distorzirani gitarski zvuk, koji je obeležio težu i čvršću rok muziku. Distorzirani zvuk "patentirao" je Link Wray krajem pedesetih tako što je namerno izbušio šrafcigerom membranu na zvučnicima svog Fender Twin Reverb pojačala.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.