Šou za 5 decenija RnR na Vračaru! Prva svirka Dža ili bu posle hapšenja pevača!  (FOTO)

Vračar Rocks

Šou za 5 decenija RnR na Vračaru! Prva svirka Dža ili bu posle hapšenja pevača! (FOTO)

U petak, 22. aprila u Božidarcu održaće se veliki besplatan koncert na kojem će nestupiti bendovi "Kazna za uši", "Dža ili bu" i "Plejboj"
Objavljeno: 17:11h

Povodom 50 godina rokenrola na Vračaru i 5 godina održavanja "Vračar rocks!" festivala, u Centru za kulturu Božidarac nas predstojećeg vikenda očekuju dva čistokrvna rokenrol dana. Evo šta treba za dobar sex: Sajsi MC nam otkriva tajne iz spavaće sobe! (VIDEO) U petak, 22. aprila držaće se veliki besplatan koncert na kojem će nestupiti bendovi "Kazna za uši", "Dža ili bu" i "Plejboj". Bend "Kazna za uši" nastupiće u 20:30, potom sledi "Dža ili bu" od 21:30 i "Plejboj" od 22:30.

Sledećeg dana, u subotu 23. aprila, u velikoj sali Božidarca rok kritičar, novinar i pisac Aleksandar Žikić promovisaće knjigu "Pedeset godina rokenrola na Vračaru", a za sve posetioce biće upriličen i koncert Radio Blues Band-a. Ulaz na promociju ove važnog izdanja za istoriju rokenrola, kao i na koncert, takođe je besplatan. Svaka čast, BS armijo! Ovo što je BG sindikat uradio - do sada se nije desilo u Srbiji! (FOTO) (VIDEO) Vračar je već punih pet decenija centar beogradske rokenrol scene - još od legendarnog omladinskog centra "Euridika" u Molerovoj ulici u kome je scena počela da se razvija i u kome su organizovane prve igranke. Igranke su se nastavile širom Beograda, rok muzika se razvijala a jedno od poznatijih mesta postao je i popularni Božidarac. Sala Centra za obrazovanje i kulturu Božidarac je renovirana 2011. godine i od tada su u koncertnoj sali Božidarca ponovo oživeli rok koncerti - Božidarac je ponovo postao mesto okupljanja mladih koji kritički razmišljaju.
Festival "Vračar Rocks!" se već petu godinu za redom dešava u sali COK Božidarac 1947 i zauzima posebno mesto na mapi kulturnih dešavanja u Beogradu. Ovaj festival vrlo brzo je postao kultni, a Božidarac jedno od najpopularnijih mesta novih generacija koje žive rokenrol. Diktator! Zbog ove pesme je uhapšen pevač Dža ili bu! (VIDEO) Dža ili bu je pre neki dan izbacio spot za pesmu Diktatore, koja je odgovor benda na hapšenje pevača zbog "ugrožavanja" bezbednosti premijera! Biće zanimljivo videti da li će im to dati neki poseban gas na svirci!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.