FANOVI IGRE PRESTOLA PIŠU PETICIJU: Traže rimejk osme sezone sa novim autorima
Scena iz osme sezone serije, Foto: Profimedia

situacija eskalirala

FANOVI IGRE PRESTOLA PIŠU PETICIJU: Traže rimejk osme sezone sa novim autorima

Na sajtu Change.org skupljeno već preko 240.000 potpisa

Objavljeno:

Veliki broj fanova planetarno popularne serije "Igra prestola" nije srećan kako se odvija osma i poslednja sezona.

Kao posledica te situacije, pokrenuta je i peticija u kojoj se traži da autori serije Dejvid Beniof i D.B. Vajs budu zamenjeni novim ljudima.

Fan koji se potpisao kao Dilan D. kreirao je peticiju na sajtu Change.org u kome traži od HBO da ponovo snimi celu sezonu. Ova inicijativa se zove "Rimejk Igre prestola sa kompetentnim piscima" i u ovom trenutku već imala preko 240.000 potpisa.

"Dejvid Beniof i D.B. Vajs su se već dokazali kao potpuno nekompetentni pisci sada kada nemaju izvorni materijal (knjigu) na koji mogu da se oslone", postovao je Dilan D. "Ova serija zaslužuje završnu sezonu koja ima smisla. Izađite u susret mojim očekivanjima i učinite da se to dogodi, HBO!", zaključio je ovaj fan.

Premda u peticiji nema specifičnih detalja zapleta koji su sporni, mnogi fanovi su bili uznemirani postupcima Deneris Targerijen u petoj epizodi osme sezone, jer su procenili da potpuno odudaraju od njenog karaktera.

Sa druge strane, još jedan fan koji se potpisuje kao "Wolfman Monsterman", započeo je drugu peticiju kojom traži od drugih fanova da prestanu da pišu peticije, prisiljavajući televizijske serije i filmove da im "izađu u susret".

HBO još uvek nije izdao nikakvo saopštenje ili komentar povodom ovih peticija.

Premda su fanovi često bili nezadovoljni razvojem priče u osmoj sezoni, serija i dalje beleži rekorde gledanosti. Poslednja epizoda "The Bells" privukla je 18.4 miliona gledalaca koji su gledali seriju na različitim HBO platformama.

"Battle of Winterfell" je postala epizoda o kojoj se najviše tvitovalo u istoriji televizije.

BONUS VIDEO: ANA ĆURČIN: Živimo u vremenu gde se ljudi osećaju sami (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Cnet.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.