LIK I DELO #11: Jasminka Petrović u Krokodilovom centru
Jasminka Petrović, Foto: Promo

najava

LIK I DELO #11: Jasminka Petrović u Krokodilovom centru

Ponedeljak 8. 4. 2019. od 19 sati

Objavljeno:

KROKODILovoj publici već dobro poznati format LIK I DELO u svom 11. izdanju predstavlja našu najpoznatiju spisateljicu za decu Jasminku Petrović u svojoj One Woman Show večeri pod nazivom OVO JE NAJSTRAŠNIJI DAN U MOM ŽIVOTU - GOVORIM O SEBI.

Jasminka Petrović je rođena 1960. godine, studirala je španski jezik i književnost a danas je jedan od najvoljenijih dečjih pisaca u čiji opus ulaze raznovrsna dela poput knjiga Leto kada sam naučila da letim, Ovo je najstrašniji dan u mom životu, Hoću kući i Seks za početnike. Njeno stvaralaštvo ohrabruje čitaoce da uporno preispituju svet u kome žive, da ga istraže, izuče i da izvuku sopstvene zaključke van ustaljenih šema i matrica.

U domen njenog rada ulaze i mnogobrojni projekti, koji ukazuju na veliko zalaganje autorke da se kultura čitanja neguje od najranijeg doba, kao i na izuzetnu posvećenost kulturi, položaju i stvaralaštvu deteta. Opus Jasminke Petrović umnogome doprinosi kritičkom rezonovanju i oštri kritički aparat čitalaca, koji se zaista mogu pronaći u rasponu od 7 do 107 godina.

BONUS VIDEO: MILOŠ TOMIĆ: O muzičkim traumama i najglupljim filmovima (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.