MUSICOLOGY SESSIONS: Mart u znaku bas ključa i virtuoznih muzičara
Ričard Bona i Nik Vest, Foto: Promo

najava

MUSICOLOGY SESSIONS: Mart u znaku bas ključa i virtuoznih muzičara

Tokom predstojećeg meseca koncerte će održati basisti i pevači, Richard Bona i Nik West

Objavljeno:

Na poznatom koncertnom serijalu Musicology Sessions, koji se od ove godine proširio na region, u Beogradu će ovog marta nastupiti dva izvođača koje smo dugo iščekivali. Njih spaja nesvakidašnja kombinacija talenata, virtuozno sviranje bas gitare i moćni glasovi.

Richard Bona će, sa svojim petočlanim bendom, održati čak dva koncerta u kultnom klubu Bitefartcafe, 10. i 12. marta, čime će i otvoriti prolećno izdanje Musicology Sessions koncertnog serijala. Samo dve nedelje kasnije, 26. marta, na istoj sceni, publici će se predstaviti i sjajna Nik West.

Ričard Bona
Ričard Bona foto: Promo

Richard Bona se rodio u malom selu u Kamerunu, u muzičkoj porodici, pa je bavljenje muzikom za njega bio prirodan put. Ovenčan je najznačajnijim nagradama i priznanjima, kao što su „Gremi“ i „Victoires du Jazz Award“ za najboljeg internacionalnog umetnika 2004, a svirao je i snimao sa velikanima poput Majk Sterna, Džordž Bensona, Pet Metinija, Čake Kan, Stiv Geda, Džon Ledženda i mnogih drugih.

Nik Vest
Nik Vest foto: Promo

Eksplozivna pojava na bini nije dovoljna da opiše način na koji se Nik West kreće, zadivljuje i šokira masu gde god da nastupi. Ona je pravi čarobljak na sceni, dok peva, pleše i slepuje po svojoj bas gitari, a takođe je specifična po „čiroki frizuri“ koja je, simbolično – baš u obliku bas ključa. Uz biografiju koja uključuje rad sa Quincy Jones Produkcijom, Prinsom, Glee, Džon Mejerom, Mejsi Grej, Dejv Stjuartom iz Eurythmics i mnogim drugim, Nik West je mnogo više od samo još jednog lepog lica. Njene kolege muzičari, kritičari i publika, smatraju je za jednog od najistaknutijih predstavnika nove funk scene i za naslednicu legendarnog Prinsa, čija je štićenica bila i sa kojim ju je svojevremeno žuta štampa dovodila u vezu.

Čekamo vas na Musicology Sessions.

BONUS VIDEO: Espreso Live Session #1: On Tour

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.