Naježili smo se! Tragična smrt pevača Crvene jabuke od koje se stara Juga još nije oporavila!

Godine bola

Naježili smo se! Tragična smrt pevača Crvene jabuke od koje se stara Juga još nije oporavila!

Nakon objavljivanja prvog albuma, dok su žurili na koncert u Mostaru, život su izgubila dva člana grupe Crvena Jabuka
Objavljeno:

Crvena jabuka, predvođena harizmatičnim pevačem Draženom Žerićem Žerom, i danas je jedna od najpopularnijih grupa regiona. Međutim, tragedija koju je ovaj bend doživeo pre 30 godina, na samom početku karijere, i dalje daje težak ukus nekim od njihovih najvećih hitova. Inspiracija u talasima: 25 naših najlepših pesama o rekama (VIDEO) (FOTO)

Žera nije bio glavni vokal u prvoj postavi Crvene jabuke - on je svirao klavijature, a frontmen je bio Dražen Ričl Zijo. Ričl se smatra jednim od pokretača Novog primitivizma, bio je gitarista brojnih bendova tog vremena, jedno vreme i član sastava Elvis J. Kurtović, a neki ga se sećaju i iz Top liste nadrealista. Zajedno sa Zlatkom Arslanagićem (gitarista, tekstopisac) je i napravio Crvenu jabuku, koju su, uz njih dvojicu i Žeru činili još Aljoša Buha (basista) i Darko Jelčić (bubnjar).

album "Crvena jabuka", sa hitovima "Bježi kišo s prozora", "Dirlija", "Sa tvojih usana" i "Nek te on ljubi (kad ne mogu ja)",
koncert Najtužnija muzička priča Jugoslavije: Tragična sudbina Neše Leptira! (VIDEO) trojica članova grupe imala su stravičnu saobraćajnu nesreću
nastao je muk na stadionu, ugasili su muziku i kako smo mi krenuli prema bolnici u Mostaru Svi znamo njihova imena, ali ne znamo odakle su potekla: Kako je 10 domaćih bendova dobilo svoje naziv (VIDEO) čast poginulih muzičara održan je koncert pod nazivom "Pjesma za Crvenu jabuku"
grupa je izbacila album "Za sve ove godine", posvećen Ričlu i Aljoši 1988. objavljuje album "Sanjati", sa Žerom kao glavnim pevačem zbog loše političke situacije u tadašnjoj Jugoslaviji.
Žera je ponovo aktivirao Crvenu jabuku u novoj postavi 1995. grupa je proslavila 30 godina rada. 24sata.rs

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.