KLAVIRSKO NEBO: Nova klavirska muzika za novo vreme (FOTO) (AUDIO)
Foto: Srđan Veljović

autori iz srbije

KLAVIRSKO NEBO: Nova klavirska muzika za novo vreme (FOTO) (AUDIO)

Na kompilaciji “Klavirsko nebo: Nova muzika kompozitora iz Srbije” nalazi se 17 kompozicija koje "na najbolji način prenose duh ovog vremena i značaj koji klavir ima u savremenoj muzici XXI veka"

Objavljeno: 16:40h

Poslednjih dana 2017. godine, udruženja Pop Depresija i Kišobran u saradnji sa LP Duom su raspisali konkurs “Klavirsko nebo” i pozvali kompozitore iz Srbije da pošalju svoje nove radove napisane za klavir. Devet meseci kasnije objavljena je kompilacija “Klavirsko nebo: Nova muzika kompozitora iz Srbije” na kojoj se nalazi 17 kompozicija za koje izdavači smatraju da "na najbolji način prenose duh ovog vremena i značaj koji klavir ima u savremenoj muzici XXI veka".

Na kompilaciji se nalaze dela sledećih autora: Jovana Backović, Stefan Simonović, Milica Tegeltija i Luka Ignjatović, Svetlana Govorković (Monamie), Ilija Ludvig, Petar Stevanović (Ljubičice), Milica Predolac, Andrej Negić, Marko Marić, Veljko Nenadić, Tijana Mićović, Marija Živanov, Jan Nemeček, Pavle Popov, Vladislav Rac, Dušan Gajić i Ana Ćurčin. Dizajn omota delo je Bratislava Milenkovića, a mastering za CD i digitalno izdanje uradio je Uroš Milkić (Down There Studio).

1 / 6 Foto: Ema Sabo

Album je dostupan za preslušavanje i slobodno preuzimanje na adresi http://popdepression.bandcamp.com, a u drugoj polovini oktobra i na svim ostalim digitalnim platformama (deezer, Spotify, Apple music, Google Play…), kao i na CD izdanju u limitiranom tiražu.

NE PROPUSTITE

UPORNO HRKANJE JE IRITIRAJUĆE I OPASNO: Na ovaj način povratite miran san

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Aleksandar Zograf

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.