Ovakav Instagram profil ne postoji na planeti: Karijera Bate Životinje u 20 fotki (FOTO)

život u slikama

Ovakav Instagram profil ne postoji na planeti: Karijera Bate Životinje u 20 fotki (FOTO)

Bata Živojinović je nedavno otvorio Instagram profil, uz pomoć svoje unuke Dine, koji predstavlja pravu riznicu Batinog života, ali i naše kulture uopšte
Objavljeno: 18:47h

Legenda srpske filmske scene, Bata Živojinović, u svojoj 82. godini otvorio je Instagram profil. Bata se poveo željom da sa svojim prijateljima i fanovima podeli sve zanimljive detalje svog života, onog koji je davno iza njega, ali i ovog koji trenutno živi. Poslednji Čkaljin intervju: Živim od 2.000 dinara penzije, cipele nisam kupio 20 godina! Glumac je nedavno preživeo i treći moždani udar, te su ga možda zdravstveni problemi naveli da sa nama, na ovaj način, podeli sjajne trenutke iz svoje prošlosti. S obzirom na godine koje glumac njima, Bata ne vodi sam ovaj profil. U tome mu pomaže njegova unuka Dina.

Bez obzira na to koji su njegovi povodi za otvaranje Instagrama, mi smo mu zahvalni na tome što sa nama deli lepe uspomene na svoju prošlost, ali i na jedno davno vreme kojeg se retko ko od nas seća. Najveća ex Yu zabluda! Mi ga obožavali, a Gidra nas sve prevario! (FOTO) Ovako Bata izgleda kada se nađe u urbanom stripu

Bata je uvek važio za šmekera, ali ne biste ni mogli da zamislite koliki je zapravo šmeker bio u svojim dvadesetim. Zahvaljujući internetu, ne moramo da zamišljamo. Bata sa svojih 19 godina šeta ulicama Aranđelovca.

Ili tri godine kasnije - sa 22 godine.

Kada je snimao film "Krst Rakoc" Bati je bilo svega 29 godina, i složićete se, neodoljivo je podsećao na Kirka Daglasa.

Iste godine, samo u drugom filmu koji je snimao sa Marisom Mel. Da ste ga ovakvog sreli na ulici garant ga ne biste prepoznali.

S obzirom da je legenda naše kinematografije Bata je imao prilike da sarađuje sa mnogim istaknutim ličnostima, kako domaćim, tako i stranim. I sve te susrete je podelio sa nama na svom profilu. U više navrata Bata je snimao sa Pavlom Vuisićem, te se na njegovom profilu može naći bezbroj zajedničkih fotografija.

Ne možete da se ne naježite kada vidite da dve ovolike legende stanu na istu fotku. Dva glumca na snimanju filma "Idemo dalje" davne 1982. godine.

Dve Bate na istoj slici - Bata Životinja i Danilo Bata Stojković. Ovakvi glumci se više ne rađaju.

Sa Ljubišom Samardžićem Bata je sarađivao na velikom broju filmova, ali je zasigurno najplodnija bila njihova saradnja na, danas kultnom ostvarenju, "Valter brani Sarajevo".

Godine 1974. Bata je sa još jednim legendarnim glumcem, približno njegovih godina, Borom Todorovićem sarađivao na filmu "Rekvijem za Teksaša".

U ovom filmu Bata je glumeo boksera, a Todorović njegovog menadžera.

Kolika je Bata glumačka veličina pokazuje i fotka sa filma "Rat uživo". Generacije se smenjuju, samo Bata ostaje.

Ceo život je važio za šmekera, i tu reputaciju je želeo da održi. Ponekad je to uspevao stavom - ja mogu sve, pa čak i da plivam i pušim u isto vreme...

...a ponekad je imao više boemski pristup.

Šta god da je radio, defintivno mu je uspevalo. Veličina poput Džejms Bonda.

Njegov lik i delo bio je bio inspiracija mnogima, pa i karikaturistima i likovnim umetnicima. Pojedini su ga doživljavali kao klasičnog, patrijarhalno vaspitanog muškarca.

Drugi su ga doživljavali kao superheroja.

Batin rođendan 5. juna pretenduje da postane državni praznik - svako se trudi da ovom danu da neki svoj doprinos, pa tako i slikar Dragan Stojanović koji je nacrtao Batinu karikaturu.

Iako je u teškom zdravstenom stanju Bata i dan danas snima. S obzirom na to koliko ga kineski narod voli glumac je nedavno snimio reklamu koja će se emitovati samo u Kini i koja ima za cilj da potencijalnim turistima iz te zemlje predstavi Srbiju.

Sreća na Batinom licu je više nego očigledna. To je definitivno čovek koji voli svoj posao, i bez obzira u koliko teškim okolnostima radi, uživa u tome.

Iz slovenačkog filma Amir

Šta još reći, osim - Hvala ti Bato za ovaj veličanstveni vremeplov. (Espreso.co.rs / Velimir Bata Živojinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.