Paspalj poklonio 1.500 ploča Studija B Narodnoj biblioteci Srbije!

svaka čast

Paspalj poklonio 1.500 ploča Studija B Narodnoj biblioteci Srbije!

Bivši košarkaš, koji je nedavno spasio gramofonske ploče koje je pronašao na deponiji, rešio je da ih pokloni ovoj kulturnoj instituciji
Objavljeno: 13:36h

Poznati košarkaš i aktuelni potpredsednik Olimpijskog komiteta koji je nadavno spasio 1.500 gramofonskih ploča, Žarko Paspalj, rešio je da te ploče pokloni Narodnoj biblioteci. Paspalj je danas heroj Beograda! Kako je legendarni košarkaš spasio istoriju našeg grada! (FOTO) Naime, Paspalja su pozvali iz Narodne biblioteke i izneli mu predlog koji je on odmah prihvatio.

Najveća srpska muzička legenda: Ploče koje je Paspalj spasao nemaju nikakvu vrednost! - Jedna žena iz Narodne biblioteke Srbije je posle priče u novinama pronašla moj broj i kontaktirala me. Objasnila mi je da NBS u arhivi čuva oko 18.000 ploča. Predlog mi se odmah svideo, brzo smo se dogovorili i momci su došli sa kombijem i odneli ploče. Državi i treba da pripadne državno - rekao je Paspalj. Beograđanin o kome piše BBC: Vrhunski umetnik ručne izrade gramofona! (FOTO) (VIDEO) Paspalj je ploče dobio u vlasništvo kada ga je prijatelj obavestio da se nešto dešava sa "Studiom B" što je on rešio da proveri.
Katastrofa! Sramota! Primitivci! Muzičke legende zgrožene bacanjem ploča na Studiju B! Na reciklažnom centru u Višnjici, Paspalj je pronašao brojne ploče klasične muzike, ali i domaćeg i stranog roka, te ih je preneo na sigurno. Pomenute ploče su se nalazile u magacinu u Borči sve dok novi vlasnici tog magacina nisu odlučili da iz njega izbace stvari koje ne koriste godinama. Među njima su se našle i ove ploče. (Espreso.co.rs / 021.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.