Novi album Dejvida Gilmora doneo je sentiment i duh Pink Floyd (FOTO)

Nostalgičari će pasti na kolena

Novi album Dejvida Gilmora doneo je sentiment i duh Pink Floyd (FOTO)

Dejvid Gilmor je objavi četvrti po redu solo album, a pesma "Rattle That Lock" podeća na delove iz sage "Another brick in the wall"
Objavljeno: 20:27h

Nakon devet godina od poslednjeg albuma "On An Island", Dejvid Gilmor, sentiment i zvuk grupe "Pink Floyd", a nadasve sjajan muzičar, izdao je četvrti studijski album, pod nazivom "Rattle That Lock", četvrti proizvod njegove solo karijere koja je u jednom delu išla paralelno sa delovanjem u grupi "Pink Floyd," a koja traje skoro 40 godina. Bili smo na Tamnoj strani meseca! Brit Floyd su nam priuštili nezaboravno iskustvo! (FOTO) (VIDEO) Ono što krasi svaku pesmu, koju je on stvorio, ili učestvovao u njenom stvaranju, krasi i naslovnu numeru albuma, "Rattle that lock", to je muzička nepogrešivost, zvučna i produkcijska savršenost, osobine na koje smo itekakako navikli prethodnih decenija.

Printscreen/ Youtube
Pesma je aktivna, konstantno se kreće, dinamika i određeni detalji podsećaju na delove iz sage „Another brick in the wall“, prateći, gotovo horski vokali, ritam gitara, a zatim i solo, oštar, precizan i umirujući. Vokal zvuči sveže i mlado, iako je Gilmor na pragu sedamdesete godine života, što se kroz ovu pesmu ni najmanje ne primećuje. Za pesmu je snimljen spot, zanimljiva animacija koja se bavi padom Satane iz Nebeskog carstva i njegovo putovanje do konačnog cilja njegove okupacije - Zemlje, za koji je angažovan čitav tim animatora i crtača.

nakon kratke evropske turneje prošle jeseni gde su pojedini imali sreće da uživaju u fantastičnom koncertu

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.