ZABORAVLJENE SRPSKE LEPOTICE: Zasijale su na filmu, bacile muškarce pod noge, neke se i poskidale, pa skrenule sa puta! (FOTO)
Foto: Printscreen

nekada su bile omiljene

ZABORAVLJENE SRPSKE LEPOTICE: Zasijale su na filmu, bacile muškarce pod noge, neke se i poskidale, pa skrenule sa puta! (FOTO)

Ove glumice se nisu preterano pojavljivale na bisokopskom platnu, ali se i danas sećamo filmova i uloga koje su tumačile

Objavljeno: 14:53h

Neke od njih nikada nisu dobile “pravu priliku”, a neke je životni put odveo u nekom drugom smeru, pa im je gluma bila i ostala sporedna stvar.

Dragana Mrkić

Scena u filmu “Oficir s ružom” kada se Ljiljana kupa u kadi sa Matildom Ivančić (Ksenija Pajić) koja joj kasnije otima dečka Petra (Žarka Lauševića) izazvala je mnogo polemika među filmskim kritičarima, ali i među gledaocima u tadašnjoj komunističkoj Jugoslaviji. Ljiljanu je igrala Dragana Mrkić.

Rođena je 23. januara 1966. u Beogradu. Na FDU je diplomirala 1987. u klasi profesora Predraga Bajčetića. Značajne uloge imala je u filmovima “Iskušavanje đavola”, “Pogled s Ajfelovog tornja”, “Gledaj me”. U okviru rada sa decom režirala je do sada pet predstava. Ima status slobodnog dramskog umetnika, živi u Beogradu, nije udata i nema dece.

Ana Simić

U filmu “Nije lako s muškarcima” igrala je malu plavu Anu, kćerku Gordane Dilkić, odnosno Milene Dravić. Nakon toga nastupala je u jednoj epizodi “Boljeg života” i koju godinu kasnije u TV seriji “Britanski gambit”. A onda je nestala sa TV ekrana.

Ana Simić rođena je u Beogradu 9. avgusta 1965. U rodnom gradu završila je osnovnu školu i dva razreda gimnazije i bila član Omladinskog dramskog studija RTB. Kao najmlađi student upisala je i diplomirala na FDU u klasi profesora Minje Dedića. Svoj prvi stalni angažman dobila je u Narodnom pozorištu u Užicu. Od 1997. stalni je član Pozorišta na Terazijama. Udata je za glumca Gorana Smakića, člana Užičkog narodnog pozorišta, imaju sina Davida.

Scena iz filma 'Nije lako sa muškarcima
Scena iz filma "Nije lako sa muškarcima" foto: Printscreen

Prizrenka Petković

Glumila je Radmilu u seriji “Ljubav na seoski način”. Rođena je 23. juna 1952. u Prizrenu (otud i njeno ime). Njeni su inače iz Beograda, a u trenutku njenog rođenja bili su na turneji u tom gradu. Posle serije “Ljubav na seoski način” diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Rumuniji.

Kao profesorka pevanja i šefica odseka na Muzičkoj školi u Novom Sadu radila je više od 20 godina. U Holandiju, tačnije u Hag se odselila pre više od 10 godina gde u svojoj muzičkoj školi predaje solo pevanje. Udata je za Džejmsa Makreja. Iz prvog braka ima ćerku Violetu Lazin.

Prizrenka Petković
Prizrenka Petković foto: Printscreen

Liljana Sedlar

Glumila je Dudu Pavlović koja zagorčava život svom zetu Saši Popadiću u seriji “Bolji život” ali je poznata i po ulogama u filmovima “Špijun na štiklama” i “Kaži zašto me ostavi”. Danas je u penziji, a slobodno vreme provodi sa unukom Davidom Sedlarom Stivensom.

Rođena je 1. novembra 1943. u Beogradu, na Vračaru. Nakon završene 11. beogradske gimnazije upisala je medicinski fakultet ali se posle dve godine prebacila na FDU. U međuvremenu upoznala je dr Milana Sedlara za koga se 1968. udala te s njim otputovala u Ameriku zbog njegove specijalizacije. Po povratku u tadašnju SFRJ vratila se studijama glume u klasi Minje Dedić gde je studirala sa Svetlanom Bojković i Petrom Bozović. Glumila je i u filmovima “Povratak otpisanih”, “Buđenje proleća”, “Razvod na određeno vreme”.

Ljiljana Sedlar
Ljiljana Sedlar foto: Printscreen

Vlasta Knezović

Rođena je 28. februara 1948. u Varaždinu. Posle raspada SFRJ nastavlja da glumi u Hrvatskoj. Osim glume bavi se i slikarstvom. Imala je više izložbi širom Hrvatske. Kao dete vojnog lica, u Beogradu je završila školu od prvog do četvrtog razreda, živela je u Balkanskoj ulici.

Do 1984. bila je udata za zagrebačkog glumca Predraga Petrovića. Iz tog braka ima kćerku Bojanu, takođe poznatu zagrebačku glumicu. Igrala je u serijalu “Rad na određeno vreme” po kojem je i najviše pamte, kao i “Prosjaci i sinovi”, “Velo misto”, “Tale”, a u novije vreme u TV seriji “Bitange i princeze”.

Vlasta Knezović
Vlasta Knezović foto: Printscreen

Bonus video:

Jedini SRPSKI ŽENSKI DEATH METAL BEND za Espreso: Ljudi dolaze na naše svirke ne bi li videli to čudo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.