Killing The Blues: KATARINA PEJAK TRIO 27. februara u Beogradu (VIDEO)
Katarina Pejak, Foto: Promo

muzika koja izmiče žanrovskim odrednicama

Killing The Blues: KATARINA PEJAK TRIO 27. februara u Beogradu (VIDEO)

Serija koncerata „Killing the blues“ nazvana je po pesmi Roulanda Selija i predstavlja Katarinin novi projekat

Objavljeno:

Serija koncerata „Killing the blues“, nazvana po pesmi Roulanda Selija, je Katarinin novi projekat, čiji je repertoar sastavljen od pesama autora koji su uticali na njen stil pisanja, kao i na kantautorski stil uopšte: Tom Vejts, Bob Dilan, Džoni Mičel i mnogi drugi. Osim Katarine, trio čine i Ana Protulipac (bas gitara, glas) i Slaven Ljujić (bubnjevi).

U nameri da publici predstavi kantautorsku muziku koja izmiče žanrovskim odrednicama, Katarina će, u novim aranžmanima klavirskog trija, izvesti pesme muzičara koji su ušli u rokenrol istoriju, kao i onih koji tek sad postavljaju nove kriterijume za to šta je bluz, šta amerikana, a šta je „singer-songwriter“ muzika.

Katarina Pejak je kantautorka, pijanistkinja i pevačica koja trenutno živi i radi u Nešvilu (država Tenesi, SAD). Rođena u Beogradu, završila je osnovnu i srednju muzičku školu „Mokranjac“, i potom upisala Berkli koledž za muziku u Bostonu (država Masačusets, SAD). Diplomirala je na „songwriting“odseku ove akademije 2014. godine, gde joj je bila dodeljena i nagrada za dostignuće u pisanju pesama (Songwriting Achievement Award).

Katarina za sada ima tri albuma, dva studijska i jedan živi mini-album: Perfume&Luck (2010), First Hand Stories (2012) i Old, New, Borrowed and Blues (2016), u izdanju Blues Time Records iz Beograda. Njen četvrti album, snimljen u Nešvilu 2017. godine, trenutno je u pripremi za objavljivanje.

Ana Protulipac rođena je u Beogradu, gde je završila srednju muzičku školu “Stanković”, teoretski odsek i džez pevanje. Počela je da se bavi muzikom svirajući klasičnu gitaru, a kasnije je bas gitaru izabrala za svoj glavni instrument. Trenutno je članica benda Irie FM, kao i Beyonce tribute benda. Slaven Ljujić rođen je u Nikšiću, gde je završio nižu muzičku školu, odsek za klasičnu gitaru. Muzičko obrazovanje nastavio je u muzičkoj školi Vasa Pavić u Podgorici, ujedno svirajući bubnjeve u brojnim džez projektima, posle čega je upisao Berklee muzičku akademiju, odsek bubnjevi. Sarađivao je sa brojnim lokalnim i svetskim umetnicima kao što su: Vinx, Larry Watson, Katarina Pejak i mnogi drugi. U protekle dve godine, bio je stacioniran u Nešvilu (država Tenesi, SAD) i redovan je član benda Katarine Pejak.

Koncert će se odžati u utorak, 27. februar 2018. u 21:00 u

Domu omladine Beograda//Amerikana.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama Eventima, po ceni od 700 dinara.

Bonus video:

DOBAR, LOŠ, ZAO I GENIJALAN! Milioni već videli dedu u frizerskom salonu, a obavezno ga pogledajte i vi!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.