Fil Tilen: Opičeni Hrvatski reper napokon ima izgovor za svoje ludilo! (FOTO) (VIDEO)

stiže žigolo

Fil Tilen: Opičeni Hrvatski reper napokon ima izgovor za svoje ludilo! (FOTO) (VIDEO)

Posetioci 42. KST-ovog maskenbala imaće priliku da uživaju u nastupu kultnog hrvatskog repera
Objavljeno: 14:04h

Kultni hrvatski reper, Fil Tilen, nastupiće na 42. KST maskenbalu 26. decembra. Pre dolaska u Beograd odlučio je da otkrije par stvari o sebi, kao i o tome kako planira da nastavi svoju karijeru. Dva koncerta: Eyesburn i Nikola Vranjković ove nedelje u Gun Clubu! (FOTO) (VIDEO)

Printscreen/ YouTube/ MMstudio23
Slavene, čujemo da radiš na novom albumu? Fil Tilen: Prošlo je godinu dana od izlaska debitantskog albuma "Predstava počinje" i polako dolazi vreme za izdavanje novog. Na albumu ne radim planirano, to jest nisam ni prestao da radim od izlaska prošlog, kada se sakupi dovoljno materijala sa kojim sam zadovoljan izdaću album. Album „Predstava Počinje“ početkom godine bio je peti najprodavaniji u državi, na Jutjubu je gledanost spotova dosta velika i lestvicu sam postavio visoko, tako da ovaj mora biti još kvalitetniji od prethodnog. Dvostruki orgazam: Kad Gile i ekipa slave 35 godina - to mora da bude na bis! Hoće li na njemu biti nekih regionalnih izvođača? Fil Tilen: Na prvom albumu sam izbegavao duete, jer smatram da muzičar prvo mora da napravi kvalitetan materijal sam i da izgradi svoju reputaciju. Imao sam dosta poziva koje sam redovno odbijao ili stavljao na čekanje. Čak sam to i opevao u pesmi "Outsider" stihovima: "Jebo duete, ne nasedam na taj dogovor, Tilen je pitanje, ti si pogrešan odgovor". Kada napraviš prvi hit odjednom svi žele da snimaju i rade sa tobom, pogotovo oni lošijeg kvaliteta, horde prosečnih muzičara koji se uglavnom uvrede kada odbiješ njihov poziv na tu „najbolju pesmu ikad“. Ali lepa strana toga je što u moru ponuda ipak ti biraš sam, tako da ću na drugom albumu sigurno ugostiti regionalne muzičare koje lično preferiram i čiji sam fan.
Printscreen/ YouTube/ MMstudio23
Je l’ stvarno planiraš da emigriraš posle albuma? Fil Tilen: Ideja i želja za odlaskom iz Hrvatske već dugo mi se mota po glavi, skoro pa od detinjstva. Nije ona tu jer je meni ovde loše, imam ambicije i glad za znanjem koje ovde ne mogu steći. Tržište je maleno, ukus masovne publike je loš i ako želiš da živiš od umetnosti uglavnom se moraš kompromitovati. Pokušao sam to objasniti sa zadnjom pesmom i videospotom „Žigolo“ u kojoj prenesenim značenjem govorim koliko industrija artista tretira svodnički. Naravno napravio sam to što je moguće jednostavnije i pliće, u smislu pesme, da bi je na kraju masovna publika potencijalno i „popušila“ u čemu sam uspeo. „Cherry on top“ je bilo gostovanje omraženog mogula hrvatske muzičke scene Tončija Huljiča, koji nije niti znao o čemu pesma tačno govori do momenta kada je završila u medijima. Nažalost većina scene je to protumačila kao saradnju, nazivajući me prodanom dušom, jer ipak bio sam glas kojem se veruje. Zapravo smo napravili nešto za šta većina nema ni ideje ni hrabrosti i moja poruka svakom iole inteligentnijem slušatelju je jasna.

Baviš se i glumom, koliko se to razlikuje od bavljenja muzikom? FIl Tilen
da nastavim sa obrazovanjem u inostranstvu. muzike moja krajnja vizija iz trenutne tačke je spojiti te dve umetnosti. Najveća sramota ex-YU roka! Pljačkali Džonija Štulića decenijama, nije video ni dinar! (FOTO)
Da li te ista stvar pokreće kroz obe strasti? Fil TIlen energija je uvijek ista.
Printscreen/ YouTube/ rreekii
Devet reči u sekundi možeš da izgovoriš, 420 u minuti, što je prosto neverovatno. Koliko je vremena bilo potrebno da to uvežbaš? Fil Tilen izlečio bez ijedne posete logopedu. najviše mi zameraju što čitam tekstove u ritmu.
Espreso tviter: Rasta o izdaji hip hopa, sponzorušama i pravoslavlju (VIDEO) Prvi put si na KST maskenbalu, u Srbiji si veoma popularan, šta ćeš prirediti domaćoj publici? Fil Tilen koncerata
ali pripremam se za vas Planiraš li i ti neku masku? Fil Tilen ovaj maskenbal je savršena prilika imam izgovor za Tilenovo ludilo.
Bad Copy, Ničim Izazvan, Neša Galija, Samostalni Referenti, Željko Šašić, Stereo Banana, Sinestezija i mnogi drugi.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.