Novi roman sarajevskog vunderkinda: Emotivna priča o ocu i sinu narkomanu

Korisno štivo

Novi roman sarajevskog vunderkinda: Emotivna priča o ocu i sinu narkomanu

Izdavačka kuća Booka objavila je novi roman jednog od najdarovitijih i najpopularnijih regionalnih autora Bekima Sejranovića
Objavljeno: 07:38h

Novi roman Bekima Sejranovića „Tvoj sin Huckleberry Finn“ posvećen je Marku Tvenu, što nije nimalo slučajno! Svaka čast za Radio Beograd 2! Žikica Simić je zvezda prelaznog roka! Ova sjajna knjiga u novembru je objavljena u Hrvatskoj gde je već postala jedan od najvećih bestselera godine, a ovih dana izašlo je i njeno bosansko izdanje.

Bekim Sejranović napisao je roman o životu na reci (Savi) koji je istovremeno i roman o potrazi za vlastitim identitetom, roman o odrastanju odnosno odbijanju da se odraste, roman o odnosu oca i sina, ljubavni roman...i na kraju, roman o drogiranju i borbi sa zavisnošću!

Matori, pripovedačev otac, teško je bolestan, pre smrti dolazi iz Australije u Brčko da vidi sina s kojim je čitav život u zategnutim i komplikovanim odnosima. Njegov sin je pisac koji se iz Osla vratio u Brčko i živi u brodiću na reci - plovi, ponekad piše i redovno se drogira. Tokom romana ćete saznati istoriju kompleksnog odnosa s ocem, kao i njegovu najveću rečnu avanturu, plovidbu Savskom bubom, s Norvežaninom Piterom i Japancem Mokuom, od Brčkog do Crnog mora.

Bekim Sejranović je bosanski pisac rođen u Brčkom 1972. godine, autor je knjige kratkih priča "Fasung", kao i romana "Nigdje, niotkuda", "Ljepši kraj", "Sandale" i "Tvoj sin", "Huckleberry Finn". Za roman "Nigdje, niotkuda" 2009. godine dobio je nagradu „Meša Selimović“ koja se dodeljuje za najbolji roman objavljen na području Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.