Džoni Štulić tuži Srbiju! Užas je njegova furka! (FOTO) (VIDEO)

Šta je njemu ovih dana?

Džoni Štulić tuži Srbiju! Užas je njegova furka! (FOTO) (VIDEO)

Osnovne primedbe odnose se na to da je sud utvrdio da Džoni Štulić nije državljanin Srbije, kao i da je tužba odbačena tri godine nakon podnošenja tužbe
Objavljeno:

Poznati jugoslovenski rok muzičar podneo je žalbu Ustavnom sudu Srbije zbog povrede prava na pravično suđenje i suđenje u razumnom roku, u postupku za zaštitu autorskih prava, prenela je danas televizija "N1". Osnovne primedbe odnose se na to da je sud utvrdio da Džoni Štulić nije državljanin Srbije, kao i da je tužba odbačena tri godine nakon podnošenja tužbe, a nakon svega nekoliko ročišta. Štulić je ranije izjavio da nikada nije želeo državljanstvo bilo koje bivše jugoslovenske republike, pa ga zato ni od jedne nikada nije ni tražio. Muzičar je u žalbi naveo da mu sud nije dopustio da da iskaz u postupku koji je pokrenuo zbog zaštite svojih autorskih prava.

Printscreen/You tube/PETROVICPETAR
Naime, on nema putna dokumenta, pa nije mogao da dođe na suđenje iz Holandije u kojoj živi nekoliko decenija. On je predlagao da svoj iskaz da putem video linka, u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, ali mu je sud takvu mogućnost uskratio, kaže Janković. U žalbi je navedeno i da sud nije poštovao činjenicu da su autorska prava zaštićena Bernskom i Pariskom konvencijom u kojima piše da će autori "u svakoj zemlji u kojoj dođe do povrede autorskih prava biti izjednačeni sa autorima državljanima te zemlje". - Srbija je sukcesor SFRJ, a Jugoslavija je potpisnica obe konvencije," naveo je Janković i dodao da je ignorisanjem tih konvencija, sud prekršio i njih, ali i Zakon o rešavanju sukoba zakona sa inostranim elementom.

rada sa grupom Azra, ali i perioda kada je nastupao samostalno, kao i zbog doštampavanja njegovih prevoda klasičnih dela antičke književnosti na savremeni srpski jezik.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.