ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE: Od autora "Borilačkog kluba" donosimo njegov PRVENAC - "Nevidljiva čudovišta"
"Nevidljiva čudovišta" Čak Palahnjuk, Foto: EPA/LISA MAIRE

bizarno dobro

ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE: Od autora "Borilačkog kluba" donosimo njegov PRVENAC - "Nevidljiva čudovišta"

„Ako ne mogu da budem prelepa, želim da budem nevidljiva“

Objavljeno:

Pisac Čak Palahnjuk vam je svima poznat kao autor "Borilačkog kulba" (Fight club), knjige koja mu je donela kultni status i koja je završila i na filmskom platnu. Ovo ostvarenje mu je omogućilo da objavi ono što je svaki izdavač odbio, a to su upravo "Nevidljiva čudovišta".

Iako na prvi pogled deluje kao da je u pitanju neki horor, ili triler, ovo je roman jednog vanserijski talentovanog pisca. "Nevidljiva čudovišta" su objavljena 1999. godine a tema je čini se nikada aktuelnija.

Čak Palahnjuk se na vrlo jedinstven način bavi opsesijom savremenog društva lepotom i fizičkim izgledom. Onog trenutka kada glavna junakinja izgubi lepotu, ona gubi sopstveni identitet. Nakon stravične "nesreće" prelepa manekenka gubi polovinu svog lica, i sposobnost govora.

Nelinearan način pripovedanja će vas možda zbuniti, ali ne predajte se, kada se u priču uplete transrodna prelepa devojka Brendi Alegzander, priča postaje sve interesantnija. Protagonistkinja uči da živi sa svojim nedostacima doslovno pod velom.

Ako ne mogu da budem prelepa, želim da budem nevidljiva

Ovaj citat je nešto što vrlo brzo postaje moto glavne junakinje, i tada sa Brendi kreće zabava ispunjena intirgama, prevarama i OSVETOM!

(Espreso/ Ivona Jelić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.