MLADA I TALENTOVANA ANDREJA PRIMILA JE KNJIŽEVNU NAGRADU "NOVICA TADIĆ": Za to je zaslužan njen intrigantni rukopis
Andreja Kargačin pirimila književnu nagradu "Novica Tadić", Foto: MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA/GORAN ZLATKOVIĆ

čestitamo

MLADA I TALENTOVANA ANDREJA PRIMILA JE KNJIŽEVNU NAGRADU "NOVICA TADIĆ": Za to je zaslužan njen intrigantni rukopis

Priznanje se sastoji od diplome i plakete s likom Novice Tadića i novčanog iznosa od 100.000 dinara, a u ediciji "Prisustva" u izdanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka biće objavljen rukopis

Objavljeno:

U Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka je dodeljena prestižna književna nagrada "Novica Tadić" pesnikinji Andreji Kargačin.

Žiri u sastavu Srba Ignjatović, Mirko Demić, Žarko Milenković, Želidrag Nikčević i Vesna Trijić doneo je odluku da nagradi pesnikinju iz Novog Sada za rukopis intrigantnog naslova "Slobodni dani Elene Čaušesku". U ime žirija odluku stručne komisije saopštio je Žarko Milenković, istakavši da ovo delo zanimljivog naslova "može, donekle, dočarati tajni život - Eve Braun, Nađe Alelujeve, Mire Marković, Ri Sol Džu, te Elene Čaušesku".

Vidno uzbuđena, dobitnica je sa publikom podelila lične emocije o tome koliko joj je Novica Tadić kao pesnik blizak i kolika je važnost nagrade koja nosi njegovo ime.

1 / 3 Foto: MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA/GORAN ZLATKOVIĆ

Priznanje se sastoji od diplome i plakete s likom Novice Tadića i novčanog iznosa od 100.000 dinara, a u ediciji "Prisustva" u izdanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka biće objavljen rukopis. Uz brojne zvanice iz kulturnog života, dodeli je prisustvovala i Zorica Tadić, supruga velikog pesnika. Nagrada je ove godine dodeljena šesti put, a podržalo ju je, kao pokrovitelj, Ministarstvo kulture.

Andreja je pozorišna rediteljka, umetnica performansa, koreografkinja i izvođačica. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na odseku za pozorišnu i radio režiju. Predstave su joj izvođene u Narodnom pozorištu, Bitef teatru i Novosadskom pozorištu, izlagala je u Srbiji i Italiji na samostalnim i grupnim izložbama. Autorka je romana "Akvarijum" (2017), za koji je dobila nagradu "Dositejevo pero".

NAJVEĆA NAGRADA JE BILA KOVERTA OD POLUPISMENOG ČOVEKA! Kusovac o suštini umetničkih dela: Imamo bolje nego što zaslužujemo:

01:05

NAJVEĆA NAGRADA JE BILA KOVERTA OD POLUPISMENOG ČOVEKA! Kusovac o suštini umetničkih dela: Imamo bolje nego što zaslužujemo!

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.