RETKO KO ZNA DA JE OVAJ ČUVENI JUGOSLOVENSKI PEVAČ OTAC SANDRE PEROVIĆ: Bio je VELIKO IME na estradi! (VIDEO)
Sandra Perović, Foto: Vladimir Šporčić

BIOGRAFIJA

RETKO KO ZNA DA JE OVAJ ČUVENI JUGOSLOVENSKI PEVAČ OTAC SANDRE PEROVIĆ: Bio je VELIKO IME na estradi! (VIDEO)

Poznata filmska kritičarka i novinarka RTS-a Sandra Perović godinama je obavljala svoj posao marljivo i predano

Objavljeno:

U javnosti je juče odjeknula vest da će na mesto urednice zabavnog programa RTS-a umesto Olivere Kovačević doći Sandra Perović.

– Urednica sam Zabavnog programa RTS-a od 2015. Mandat mi je produžen 2019., a prema Statutu na toj funkciji urednici mogu da budu najviše dva mandata po četiri godine – rekla je Olivera Kovačević.

Ko je Sandra Perović?

Poznata filmska kritičarka i novinarka RTS-a Sandra Perović godinama je obavljala svoj posao marljivo i predano.

Sandra je osnovno i srednje obrazovanje završila u Beogradu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a magistrirala filmske nauke i elektronske medije na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu.

Godinama je obavljala posao filmske kritičarke i novinarke Radio Televizije Srbije, bila je i TV autorka i urednica.

1 / 4 Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Ko je njen otac?

Ono što o njoj mnogi ne znaju jeste to da je njen otac Slavko Perović bio popularni jugoslovenski pevač.

Slavko Perović je rođen 5. juna 1934. godine, a proslavio se meksikanskim pesmama koje su šezdesetih godina 20. veka bile veoma popularne u Jugoslaviji.

Pevao je nekoliko pesama u duetu sa Nikolom Кarovićem i Silvanom Armenulić. Njegove pesme izdate od strane diskografske kuće Jugoton prodate su u milionskom tiražu.

Proslavile su ga pesme „Mama Huanita“, „Jedan dan života“, „Čaša gorkih suza“ i mnoge druge znali svi širom nekadašnje Jugoslavije. 2010. godine mu je „Croatia records“ (bivši „Jugoton“) u ediciji „Zvijezde zauvijek“ objavila dupli CD gde se našlo 56 originalnih snimaka od 1963 do 1969. godine.

Ovako je pričao Perović

Mislim da sam izabrao ono što sam najviše voleo, a to je muzika. Studirao sam u Beogradu medicinu, apsolvirao jugoslovensku književnost i srpski jezik, učio violinu i solo pevanje u “Mokranjcu”, ali na kraju je pesma pobedila. Jedan sam od pionira nastanka Televizije Beograd koja je počela sa radom 1958. Godine. Već 1962. sa svojim triom sam nastupao u dečjim emisijama sredom u šest koje je tada vodila naša poznata glumica Beba Lončar. Za potrebe Televizije Beograd pod uredništvom Boška Pantića snimao sam mnoge muzičke emisije na temu Beograda i srpske istorije. Izvodio sam stare srpske zapise kao i kompozicije poznatih srpskih kompozitora Kornelija Stankovića, Isidora Bajića, Topalovića i drugih.

(Espreso / Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.