ESPRESO PREPORUKA ZA FILM: Provedite NAJPAKLENIJI deo dana pod klimom uz TOP GUN: Maverik, ostvarenje 2022. GODINE
Top Gun Mavrik, Foto: printscreen/youtube/septimo verso

zavalite se, polećemo

ESPRESO PREPORUKA ZA FILM: Provedite NAJPAKLENIJI deo dana pod klimom uz TOP GUN: Maverik, ostvarenje 2022. GODINE

"Ne možeš dobiti unapređenje, ne želiš da se povučeš, i uprkos svom neverovatnom trudu, odbijaš da umreš..."

Objavljeno:

Poznat je kao čovek koji testira granice ljudskih sposobnosti, pa nije ni čudo što je rešio da snimi nastavak filma "Top Gun". Jedan od najpoznatijih glumaca današnjice, Tom Kruz, nadmašio je sam sebe ulogom kapetana Maverika u filmu "Top gun: Maverik" u režiji Tonija Skota i Džozefa Kozinskog.

Na samom početku filma "Top gun: Maverik", istoimeni junak nas dočekuje tamo gde smo ga i ostavili, isti šmeker na istom mestu sa istom ljubavi prema avionima, prema brzini i prema letenju, ali je prošlo više od 30 godina.

Maverik leti avionom "Crna zvezda"

Top Gun, Mavrik
foto: PARAMOUNT PICTURES - Album / Album / Profimedia

Za sve to vreme Maverik je izbegavao da dobije bilo kakvo unapređenje, da se pomera sa mesta gde je, negde više, navodno bolje, "napred", jer strah koji živi u njemu jeste da će ga to uzemljiti, a sve što je ikada želeo je da leti. Umesto svih tih unapređenja on je takozvani "test pilot" koji isprobava borbene avione.

Nakon neuspešnog testa "Crne zvezde" najbržeg aviona na planeti, koju je uspeo da dotera do brzine od 10 maha i time ga dezintegrisao, ali ipak preživeo, Maverik mora da se skloni. Dobija poziv američke mornarice da obučava nove pilote u Top gun školi na Severnom Ostrvu, i nekako uspeva da spase karijeru.

"Trideset i više godina službe, borbene medalje, priznanja, jedini čovek koji je oborio tri neprijateljska aviona u poslednjih 40 godina. Ipak, ne možeš dobiti unapređenje, ne želiš da se povučeš, i uprkos svom neverovatnom trudu, odbijaš da umreš. Do sada bi trebalo da budeš barem admiral sa dve zvezdice. Ipak tu ste, kapetane."

Top Gun, Mavrik
foto: PARAMOUNT PICTURES - Album / Album / Profimedia

Ljudi će uvek biti ljudi, Maverikova reputacija ga prati svuda, i postoje stvari i događaji koji ga prate i više od 30 godina kasnije. Stara prijateljstva, neprijatne uspomene i one prijatne, sve postane nevažno kada ga moprnarica pošalje na misiju sa novim pilotima koji se čine nespremni.

Šta se događalo na Severnom ostrvu, i kako su Maverik i njegovi piloti podneli stravično tešku misiju saznajte u filmskom ostvarenju 2022. godine. Film je ispunjen emocijama, prijateljstvima, ljubavlju, smehom, neverovatnim šmekerskim humorom i scenama od kojih zastaje dah.

Film, između ostalog, možete pogledati na platformi za gledanje Netflix.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.