SAMO DANAS! Film iznenađenja na 45. FEST-u, Berlinski pobednik NA DUŠI I TELU! (VIDEO)
Foto: Promo

Obavezno pogledajte!

SAMO DANAS! Film iznenađenja na 45. FEST-u, Berlinski pobednik NA DUŠI I TELU! (VIDEO)

Film iznenađenja pravo sa Berlinskog festivala
Objavljeno: 13:38h

U utorak 28.02. od 16:30 u Velikoj dvorani Sava centra očekuje vas film iznenađenja, a zadovoljstvo nam je da otkrijemo da je u pitanju "Na duši i telu" ekscentrična drama mađarske rediteljke Ildiko Enjedi, koja je osvojila je Zlatnog medveda za najbolji film na nedavno završenom 67. Berlinskom festivalu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Njen film je osvojio još tri nagrade nezavisnih žirija: Udruženja filmskih kritičara (FIPRESCI), Ekumenskog žirija i nagradu čitalaca dnevnog lista "Berliner Morgenpost". “Na duši i telu” je neobična ljubavna priča o dvoje usamljenih radnika u jednoj budimpeštanskoj klanici - novoj radnici Mariji (Aleksandra Borbeli) i njenom starijem šefu Endreu (Geza Morćanji) - koji shvataju da su srodne duše.

Rediteljka Ildiko Enjedi, koja je pokazala svoj talenat još 1989. kada je u Kanu osvojila Zlatnu kameru za najbolji prvi film ("Moj 20. vek") otkrila je novinarima u Berlinu da je scenario za svoj šesti igrani film smislila za dan, a napisala za samo četiri nedelje.

Ono što ju je vodilo da napravi "Na duši i telu", kako kaže, je količina strasti koja se u ljudima javlja kada otkriju da imaju iste snove.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.