Dobrodošli na 45. FEST! Gledajte, opustite se i UŽIVAJTE! (FOTO)
Foto: promo

idol svih generacija

Dobrodošli na 45. FEST! Gledajte, opustite se i UŽIVAJTE! (FOTO)

Jubilarni FEST je nakon ceremonije otvaranja otpočeo svoj filmski program projekcijom filma “Na mlečnom putu”, dugo očekivanog najnovijeg ostvarenja reditelja i scenariste Emira Kusturice
Objavljeno:

Subverzivni filmovi takmičiće se u programu "Granice", a za nagradu koja nosi ime nekadašnjeg selektora Festa – Nebojše Đukelića, takmičiće se filmovi iz regiona. Biće dodeljena i nagrada FIPRESCI žirija, nagrada FEDEORA žirija (udruženja filmskih kritičara Evrope i Mediterana) kao i Politikina nagrada “Milutin Čolić”.

Voditelji i publika su se uz video podsetili svih filmskih autora koji su nas nažalost napustili u prethodnoj godini, a bez kojih ovaj festival neće biti isti. Međutim, kao što znamo, film je besmtran, i legende žive!

foto: promo

Dragana Mićalović i Slaven Došlo predstavili su ovogodišnjeg Beogradskog pobednika za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, idola svih generacija, glumca raznovrsnih uloga i nezaboravnog osmeha: Ljubišu Samardžića. Nagradu je u njegovo ime primila Ivona Jevtić, predsednik odbora FEST-a i Sekretar za kulturu Grada Beograda, a uručio je Jugoslav Pantelić, umetnički direktor FEST-a.

Izuzetna je čast za 45. FEST, nastavili su voditelji, što pred beogradsku publiku večeras izlazi izvanredni majstor lepote forme i jedan od najuvaženijih svetskih filmskih majstora. Voditelji su najavili su još jednog Beogradskog pobednika - za dosadašnje stvaralaštvo, legendarnog španskog reditelja Karlosa Sauru, kome je nagradu takođe uručio Jugoslav Pantelić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.