20 albuma koji će ove godine napuniti 20 godina (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

Da li se osećate staro?

20 albuma koji će ove godine napuniti 20 godina (VIDEO)

Odlična je bila ta 1997. godina za muziku. Pojavio se neverovatan broj izuzetno uticajnih albuma koji nisu menjali samo karijere izvođača, već i kompletnu muzičku scenu
Objavljeno:

6. Notorious BIG - Life After Death

Možda nije bio eksplozivan i nabrušen kao Bigiejev debi, ali zacementirao je (prekasno) reperovu poziciju u mejnstrimu velikim hitovima koji su obeležili ulazak u novu eru fino odevenih repera koji plešu na granici između ulice i visokog društva.

7. Chemical Brothers - Dig Your Own Hole

Prvenac ih je uveo na scenu i svima dao do znanja da na sceni postoji sveže ime na koje treba paziti, ali drugi album poznatog dvojca je savršeno zaokružen album koji je pokazao da njihovi apetiti sežu dalje od pukog klupskog zvuka.

8. Supergrass - In It For The Money

Drugi album Supergrasa je po izlasku proglašen jednim od najboljih albuma već ionako fantastične godine, a mnogi ga i dalje uvrštavaju na listu najboljih albuma svih vremena.

9. Foo Fighters - Colour and Shape

I dok će ga neki nazivati drugim albumom, realno, ovo je debi album ‚‚Foo Fightersa" koji je motivisan Grohlovim razvodom sa Dženifer Jangblad, a dao je savršenu kombinaciju zvučnih pesama i balada čime su se nametnuli kao rok sila na sceni.

10. Radiohead - OK Computer

Treći album Radioheda je označio pomak od klasične gitarijade do kog su se do tog trenutka svi navikli i postavljanje temelja za njihov kasniji, daleko eksperimentalniji zvuk. Iako su u Kapitolu očekivali flop, album se pretvorio u komercijalni hit, a i danas se smatra jednim od najboljih albuma svih vremena.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.