PLAKAĆETE 100%: Najšokantniji filmovi snimani prema istinitim događajima!
Foto: Printscreen

KAD VAM DOSADE HEROJI

PLAKAĆETE 100%: Najšokantniji filmovi snimani prema istinitim događajima!

Nemojte posle da kažete da vas nismo upozorili na vreme, ako posle ovih filmova ne pustite bar jednu suzu - vi dušu nemate
Objavljeno: 16:53h

Bronson (2008.)

Tom Hardy u fantastičnoj ulozi opaljenog Charles Bronsona, britanskog najnasilnijeg zatvorenika koji jedino što zna i voli jeste tučnjava. Nakon pljačke pošte 1974. godine Bronson je osuđen na 7 godina zatvora koje je produžio na ceo život zbog svojih nasilnih ispada, tučnjava i problema koje je stvarao prilikom ‘hlađenja’. Preko 30 godina je proveo u samici! Za neke stvari jednostavno nema leka, pa tako i za borbenog Bronsona.

Christiane F. – Wir kinder vom Bahnhof Zoo (1981.)

Ko nije gledao film, čitao je knjigu, a ko nije čitao knjigu mora pod hitno da se odluči za jednu od te dve stvari. Radnja prati Christiane F., 14-godišnju devojčicu koja živi u zapadnom delu Berlina i veliki je fan Dawid Bowieja.

Nakon izlaska u novootvoreni disko klub Sound, Christiane upoznaje Detlefa, dečka s kojim postepeno upada u ralje droge. Sa 15 godina postaje teška zavisnica o heroinu prepuštena ulicama Berlina u zlatnoj eri narkomanske scene 70-ih.

The Strangers (2008.)

Kakva bi ovo lista bila da se na njoj ne nađe barem jedan horor. Iako je inspirisan istinitom pričom, malo je izmenjen i prerađen. Originalna priča je bila povezana s grupom nasilnih provalnika koji su plašili ljude i s pričom porodice Manson. Bez obzira na to, ovo je definitivno jedan od najrealnijih horora koji se može pogledati. Radnja prati bračni par koji se vraća kući nakon zabave. Iznenada krene da ih teroriše troje nepoznatih ljudi željnih morbidne zabave.

Schindler’s list (1993.)

Bez ovog klasika nema smisla praviti ovakvu listu. Tužna i teška biografska drama o Oskaru Schindleru, nemačkom preduzetniku koji je spasao preko hiljadu poljsko-jevrejskih izbeglica tokom holokausta u okupiranoj Poljskoj, za vreme Drugog svetskog rata. Spas ljudima našao je zapošljavajući ih u svojim fabrikama. Ovo remek delo filmske umetnosti je film koji je osvojio 7 Oscara, 7 BAFTA nagrada i još brojne druge nagrade.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.