SAOPŠTENE NAJGORE VESTI: Umrla GLUMICA, TUGA
Glumica, Foto: Printscreen/Youtube/Os Ossos do Barão

crne infomacije

SAOPŠTENE NAJGORE VESTI: Umrla GLUMICA, TUGA

Njene uloge u filmovima, serijama i predstavama će svi pamtiti

Objavljeno:

Umrla je glumica.

Saopštene su najgore vesti.

Njene uloge u filmovima, serijama i predstavama će svi pamtiti.

Kolege su u velikoj žalosti.

Njena smrt je pogodila mnoge.

Svi će je pamtiti.

Glumac
foto: Printscreen/Youtube/Os Ossos do Barão

Glumica Lizet Negreiros umrla je ovog četvrtka u Sao Paulu. Informaciju je objavio Kulturni centar Sao Paula, čiji je ona bila kustos, u publikaciji na društvenim mrežama.

„Sa dubokom tugom objavljujemo da je preminula naša draga glumica i kustos Teatra Infantil e Jovem, Lizet Negreiros“, saopštio je CCSP.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Os Ossos do Barão

Referenca brazilskog pozorišta, umetnica je učestvovala u predstavama „Morte e vida Severina”, „Krvava svadba”, u predstavi „Antes de ir ao Baile” za koju je uz Seliju Helenu dobila Molijerovu nagradu.

Glumila je u filmovima kao što su „Eles Nao Usam Black-Tie” (1981), „O Baiano Fantasma” (1984), „A hora da Estrela” (1985), Suzane Amaral, „Andre Louco” (1990).

Glumac
foto: Printscreen/Youtube/Os Ossos do Barão

Takođe je bila prisutna na TV Tupi, Rede Record i Bandeirantes u mini serijama i sapunicama kao što su „Alma de Pedra” (1998), „Moinhos de Vento” (1983), „Os Imigrantes” (1981), „Papai Coracao” (1976) , „Cancao for Isabel” (1979).

Rođena 4. decembra 1940. u Santosu, na obali Sao Paula, Lizet Negreiros je počela da se bavi amaterskim pozorištem i postala profesionalna glumica u gradu Sao Paulu 1969.

Glumac
foto: Printscreen/Youtube/Os Ossos do Barão

Takođe je učestvovala u „Antes de ir ao Baile“, predstavi za koju je dobila dobila Molijerovu nagradu. Njen susret sa Teatro Infantil e Jovem doveo ju je u CCSP, gde se etablirala kao kustos. "Lizet je donosila emisije pune vesti koje su se bavile pozorišnim jezikom usmerenim na formiranje i opismenjavanje mališana", objavio je CCSP na društvenim mrežama.

Glumac
foto: Printscreen/Youtube/Os Ossos do Barão

Glumici je rad u ovom kulturnom centru doneo nagrade Unicefa i Državnog guvernera za kulturu 2018.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.