20 godina društvenog aktivizma: EXIT - Jedina stvar SA KOJOM NEMA ZEZANJA! (FOTO)
Foto: Promo

Izložba i tribina

20 godina društvenog aktivizma: EXIT - Jedina stvar SA KOJOM NEMA ZEZANJA! (FOTO)

Otvaranje izložbe, u programskom prostoru Fabrika SKC Novi Sad, pratila je tribina na kojoj se govorilo o prošlosti i budućnost društvenog aktivizma. Izložba će biti otvorena do 9. februara
Objavljeno:

Izložba je otvorena tribinom pod nazivom "Budućnost društvenog aktivizma" na kojoj su govorili osnivač Otpora Srđa Popović, izvršna direktorka Evropskog fonda za Balkan Hedvig Morvai, čuveni bubnjar i simbol petooktobarskih promena Dragoljub Đuričić, pisac i zamenik glavnog urednika magazina "Nedeljnik" Branko Rosić i osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević.

foto: Promo

U razgovoru koji je podsetio na neke od ključnih akcija Exita, učesnici su otkrili i lični doživljaj ovog jubileja. Srđa Popović je na tribini izjavio da je "EXIT jedino pravo otelovljenje petooktobarskih promena u Srbiji koje je preživelo" i dodao "u Srbiji u kojoj je sve relativno, EXIT je jedina stvar sa kojom nema zezanja". Popović se osvnuo i na brojne pokušaje politizacije u dvodecenijskoj istoriji i dodao da je "EXIT uvek bio iznad dnevne politike i promovisao univerzalne vrednosti".

foto: Promo

Simbol demonstracija iz devedesetih, bubnjar Dragoljub Đuričić, prisetio se nekih od najranijih akcija i zaključio da: "EXIT jedini nije izneverio moj petooktobarski bubanj. Brojni koji jesu, danas su praktično nestali, dok EXIT nastavlja da raste".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.