SVI BRUJE O TOME ŠTA SE DESILO VANJI EJDUS! O ćerki Predraga Ejdusa se OVO NIJE ZNALO
Foto: Printscreen/Youtube/ ZooM Vesti Uzice

otkrivamo

SVI BRUJE O TOME ŠTA SE DESILO VANJI EJDUS! O ćerki Predraga Ejdusa se OVO NIJE ZNALO

Nažalost, nije mogla lično da ga primi jer ju je već čekalo prvo izvođenje drame „Sitnice koje život znače” u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Objavljeno: 12:21h

Vanja Ejdus dobitnica je Nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na 31. „Danima Zorana Radmilovića“.

Ugledno priznanje je osvojila za naslovnu ulogu baš u toj u predstavi po tekstu Đorđa Kosića i u režiji Juga Đorđevića. Nažalost, nije mogla lično da ga primi jer ju je već čekalo prvo izvođenje drame „Sitnice koje život znače” u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Predrag Ejdus
foto: Dragan Kadić

Podsetimo, Vanja Ejdus rođena je 1. novembra 1976. godine u Beogradu, kao prvo dete u braku Milice, arhitekte, i Predraga Ejdusa, glumca mešovitog srpsko-jevrejskog porekla. Studirala je glumu na Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi Gordane Marić. Profesionalno je glumom počela da se bavi još kao studentkinja. Već 2002. godine je dobila Sterijinu nagradu za naslovnu ulogu u Hasanaginici, koju je režirao Jagoš Marković. Posle toga je odigrala još dvadesetak glavnih i niz drugih uloga i na pozorišnoj i na filmskoj sceni.

Od 2008. do 2012. je bila u braku sa arabistom i islamologom Ivanom Kostićem, sinom glumice Svetislave Pešić. Iz tog braka ima ćerku Sanu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.