"BEZVEZE JE KAD SE PROBUDIŠ": Draganu Bjelogrliću posvećene EMOTIVNE REČI, odmah postalo viralno
Foto: Printscreen

sećanja ne blede

"BEZVEZE JE KAD SE PROBUDIŠ": Draganu Bjelogrliću posvećene EMOTIVNE REČI, odmah postalo viralno

Radnja se odvija u Beogradu u fiktivnoj autoritarnoj bliskoj budućnosti, blisko modeliranoj prema uslovima u Srbiji na početku jugoslavenskih ratova. Film prati radijskog voditelja antiestablišmenta Crnog (Dragan Bjelogrlić) i rock pevačicu Lunu (Anica Dobra), njegovu prijateljicu i ljubavnicu

Objavljeno: 10:49h

Nema Jugoslovena koji se ne seća filma "Crni bombarder", i koji nije bar 2 puta odgledao isti.

Ovaj jugoslavenski dramski film je delo srpskog redatelja Darka Bajića iz 1992. godine. Radnja se odvija u Beogradu u fiktivnoj autoritarnoj bliskoj budućnosti, blisko modeliranoj prema uslovima u Srbiji na početku jugoslavenskih ratova. Film prati radijskog voditelja antiestablišmenta Crnog (Dragan Bjelogrlić) i rock pevačicu Lunu (Anica Dobra), njegovu prijateljicu i ljubavnicu. Radio stanica za koju Crni radi, Boom 92 (po uzoru na B92) zatvorena je kao subverzivna, nakon čega on postavlja svoj lutajući studio za emitovanje u kamionetu, nazvan "Crni bombarder"

Jedna od najčešće izrečenih replika je bila i ova koja se sada deli po Instgaramu, a glasi:

Znaš… crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonačnosti. Ali u negativnom smislu. Tako da u njima nema ničega. Nema prostora. Vremena Nema drugih ljudi. Nema čak ni tebe. U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll. Dozivaš kišu. Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Ovo je očigledno dirnulo i samog Bjelogrlića pa je odmah podelio na svom profilu na društveni mmrežama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.