DAVITEJ PROTIV DAVITELJA: Najgori serijski ubica kultnog srpskog filma danas od 22.50 časova na Kurir televiziji
Davitelj protiv davitelja, Foto: Kurir TV

kurir tv

DAVITEJ PROTIV DAVITELJA: Najgori serijski ubica kultnog srpskog filma danas od 22.50 časova na Kurir televiziji

Režiser ovog filmskog ostvarenja je Slobodan Šijan, scenario je napisan u saradnji sa Nebojšom Pajkićem, dok je produkciju radila izdavačka kuća "Centar film".

Objavljeno:

Na današnji dan 2008. godine umrla je velika zvezda jugoslovenskog i srpskog glumišta, Sonja Savić. Jedna od najdarovitijih i najosobenijih glumica preminula je u 48. godini života, a 14 godina od njenog odlaska biće obeleženo njenom kultnom ulogom u filmu "Davitelj protiv davitelja" na Kurir televiziji. Jugoslovenski film, koji je doživeo veliku popularnost, "Davitelj protiv davitelja" snimljen je davne 1984. godine, a danas u okviru "1 od 100 najboljih domaćih filmova" imaćete priliku da se prisetite ovog kultnog trilera u 22.50 časova na Kurir televiziji. Radnja filma odvija se u Beogradu gde se pojavljuje legenda kriminala, davitelj. Glavni lik Pera Mitić, čiju ulogu tumači Taško Načić, povučeni i dobroćudni cvećar koji ima čudne odnose sa majkom, jedan je od najvećih beogradskih serijskih ubica čije su žrtve devojke koje ne vole i ismejavaju karanfile. Policijski inspektor Ognjen Strahinjić očajnički pokušava da reši slučaj, a situaciju dodatno komplikuje mladi roker Spiridon Kopicl, koji je u telepatskoj vezi sa daviteljem, i novinarka Sofija Makčić, čijom zaslugom ubistva dolaze u centar pažnje.

Režiser ovog filmskog ostvarenja je Slobodan Šijan, scenario je napisan u saradnji sa Nebojšom Pajkićem, dok je produkciju radila izdavačka kuća "Centar film". "Davitelj protiv davitelja" je prvi film ovakvog žanra ikada snimljen u Srbiji, okarakterisan je kao triler komedija, a glavne uloge igraju kultni glumci jugoslovenske kinematografije poput Taška Načića, Nikole Simića, Sonje Savić, Rahele Ferari, Srđana Šapera i drugih.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.