STRAVIČNE VESTI: Ljiljana jakšić JEDVA PREŽIVELA SA ĆERKOM!
Foto: Kurir televizija

ŠOK

STRAVIČNE VESTI: Ljiljana jakšić JEDVA PREŽIVELA SA ĆERKOM!

Darijin polazak u treći razred dočekala je spremna.

Objavljeno: 12:06h

Da u teškim trenucima ne treba očajavati već rešavati problem, svedoči glumica Ljiljana Jakšić, popularna Salveta. Uspela je da pregura težak period, kada zbog pandemije virusa korona nije radila, i da kao samohrana majka svojoj ćerki Dariji obezbedi neophodne uslove za nesmetan razvoj.

- Težak period je iza mene. Vratim mu se ponekad, da se setim kako je bilo. Poruka je jasna. Moram da budem jaka. Sve faze u životu se prebrode. Trudim se da mi bude dobro, nekad uspem, nekad ne. Što imam više problema, to uspevam više da ih rešim. Izlazim sa njima na kraj tako što se učim dobroj organizaciji. To je pola posla. Kada me uhvati panika zbog svega što treba da uradim, sebi kažem: “Stani, čekaj, polako, jedno po jedno.” Razmišljam samo o ovom koraku sada, eventualno o sledećem. Tako kad krenem po redu, shvatim da ću moći sve.

Darijin polazak u treći razred dočekala je spremna.

Ljiljana Jakšić
foto: Printscreen

- U septembru nije lako pripremiti dete za školu jer to iziskuje dosta novca. Međutim, kada su prijatelji pre tri godine shvatili da Darija kreće u školu, od tog prvog dana poklanjali su joj sveske. Dobijala ih je umesto čokolada i sačuvala ih je. Za ovu godinu nisam kupila nijednu. Dobijala je i olovke, lepe, šarene koje su sada popularne među decom. Darija je brižna. Pogotovu je postala nežna prema meni u poslednje vreme jer, kako kaže, “mama puno radi”. Uviđam ogromnu empatiju u njoj. Zna i da opere sudove a da ja za to vreme ne priđem sudoperi već popijem kafu - ponosno priča mama devetogodišnje ćerke koja je završila i prvi razred na odseku violine niže muzičke škole “Kosta Manojlović”, pohađa engleski i peva u holu “Čarolija”.

Međutim, ne može da ne brine jer dete podiže u vrlo teškom i neizvesnom vremenu.

- Treba znati šta se dešava, ali živeti život najbolje što možemo. Šta će biti, biće. Moramo živeti u sadašnjem trenutku. Nimalo me ne vesele ova poskupljenja, ali tu ja ne mogu ništa. Kupiću manje nego inače. Kupiću onoliko koliko imam novca.- U poslednje vreme nije bilo velikih problema sa kojima nisam mogla da izađem na kraj. Moja ćerka Darija i ja smo zdrave, sreća nas služi, a sve ostalo se rešava - uz osmeh nam priča dok ispija makijato u kafiću u svom komšiluku na Novom Beogradu, i dodaje

Ljiljana Jakšić
foto: Dragana Udovičić

(Espreso/ Gloria)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.